Bezlepkový piškot s ovocem

Bezlepkový piškot s ovocem

Recept na bezlepkový koláč sklidil velký ohlas. Byla jsem vážně mile překvapená. Nedá mi to nepodělit se s vámi o jeho další variantu, protože takhle si teď užívám povolené mlsání já… A úplně nejlepší na tomhle receptu je, že jsem z něj po chuťové stránce nadšená, jako bych jedla klasický piškot s ovocem, upečený mou maminkou. Fantazii, ale i chuti, se meze nekladou, takže se můžete směle pustit do vyprazdňování mrazáku. Tentokrát jsem použila třešně, perfektní je taky se švestkami nebo meruňkami.

Ingredience (forma o průměru 25 cm)

50 g bezlepkové směsi Doves farm (bílá směs bez lepku – planin white flour) nebo rýžové mouky
110 g třtinového cukru (nebo cukru krupice)
3 vejce pokojové teploty
70 g kukuřičného škrobu
1/2 lžičky prášku do pečiva bez lepku
špetka soli
pár kapek vanilkového extraktu

máslo (případně Alsan) na vymazání formy
bezlepková směs nebo rýžová mouka na vysypání formy

čerstvé nebo mražené ovoce dle chuti

cukr moučka na poprášení po upečení

Postup

Formu vymažu máslem nebo Alsanem a vysypu bezlepkovou směsí nebo rýžovou moukou. Troubu s vrchním a spodním ohřevem předehřeji na 190 °C.
Bezlepkovou směs smíchám s kukuřičným škrobem a kypřicím práškem. Žloutky oddělím od bílků. Bílky se špetkou soli vyšlehám ve větší míse do pevného sněhu. Postupně zašlehávám cukr, přidám vanilkový extrakt a nakonec žloutky. Prošlehám, aby se všechny přísady spojily. Nakonec ručně vmíchám sypkou směs – opatrně, aby těsto zůstalo pořád hezky nadýchané.
Těsto naliji do formy, uhladím a pokladu na něj ovoce, peču přibližně 30 minut. Po upečení a vystydnutí popráším moučkovým cukrem.

 

Bezlepkový piškot s ovocem

Bezlepkový piškot s ovocem

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď