Nepečený ricottový koláč

nepečený ricottovy cheesecake

Srpnovým receptem v pěkně vypečeném kalendáři byl Nepečený ricottový koláč. Stránky
k otáčení v kalendáři pomalu ubývají, o to víc se však blíží datum, kdy vyjde druhý díl Pěkně vypečené kuchařky. Ta vlastně může za všechnu NEaktivitu na blogu a zároveň i za tyhle pozdní příspěvky  … Snad pak přinese překvapení, nadšení a radost z pečení, kterou jsme u její přípravy zažívali my. Brzy vám ukážu titulní stranu, prozradím pár zajímavostí a hlavně upřesním, kdy a kde bude kniha v prodeji.

 

Ingredience (forma s odnímatelným dnem o průměru 26 cm)

Na korpus

250 g celozrnných sušenek (nebo dle chuti)
100 g vlašských ořechů
180 g rozpuštěného másla

Na náplň

500 g ricotty
150 ml smetany ke šlehání 31%
80 g cukru moučka
1 lžíce domácího vanilkového cukru
3 plátky želatiny + 4 lžíce studené vody

sezónní ovoce – použila jsem hrst malin, borůvek a jahod
+ ovoce na ozdobení koláče

Postup

Sušenky společně s ořechy rozmixuji a přidám rozpuštěné máslo. Připravené těstíčko, které má podobu mokrého písku (podle potřeby mohu přidat ještě trochu másla), navrstvím do formy a dám do lednice na hodinu odpočinout.
Želatinu nechám nabobtnat ve studené vodě. V menším hrnci zahřeji smetanu s vanilkovým cukrem, před bodem varu odstavím (nevařím). Z plátků želatiny vymačkám vodu a rozmíchám ji ve smetaně. Míchám, dokud se želatina nerozpustí. Ricottu prošlehám s oběma druhy cukru a přimíchám smetanu se želatinou. Do krému opatrně přidám ovoce a celou směs rozprostřu na připravený korpus. V lednici nechám minimálně 3 hodiny odpočinout. Jakmile smetanová směs na koláči zatuhne, dozdobím ho čerstvým ovocem.

 

nepečený ricottovy cheesecake

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď