Mini Pavlova

Mini Pavlova
Dortíky Pavlova nejsou na blogu žádným nováčkem. O pár variací, už jsem se s vámi podělila dříve. V Pěkně vypečeném kalendáři má tento dezert také své místo, a to v měsíci dubnu. Po upečení (usušení), si tyhle pusinkové polštářky jednoduše nazdobíte krémem a doplníte ovocem. Zkuste je!

Ingredience

Na bílkové korpusky

4 bílky pokojové teploty (z vajec velikosti L)
230 g cukru krupice
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky bílého vinného octa

Na krém

200 ml smetany ke šlehání 31%
100 g mascarpone
1 lžička cukru moučka

čerstvé ovoce dle chuti

Postup

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 180 °C a připravím dva plechy, které vyložím pečicím papírem.
Z bílků ušlehám pevný sníh, do kterého postupně zašlehávám cukr. Poté přimíchám škrob a nakonec ocet.Vznikne hustá hmota, kterou naplním jednorázový cukrářský sáček s širší vroubkovanou špičkou. Uprostřed každého korpusu udělám obrácenou stranou lžíce lehkou prohlubeň, aby pak na dortíku krém hezky držel. Ihned vložím do trouby, snížím teplotu na 120 °C a suším přibližně 40-45 minut.
Po uplynutí této doby troubu vypnu a jen malinko pootevřu dvířka (vložím do nich vařečku), takto nechám korpusky dojít, dokud v ní úplně nevychladnou.
Jakmile korpusky vychladnou, jdou snadno odlepit od pečicího papíru.
Smetanu vyšlehám do tuha, přidám k ní mascarpone a lžičku cukru moučka. Společně ještě chviličku šlehám, dokud nevznikne hladký našlehaný krém (tato dávka krému postačí k naplnění 8 korpusů).
Krémem plním připravené korpusky a zdobím čerstvým ovocem. Hotové dortíky nechám v lednici dvě hodiny odpočinout.

 

 

Mini Pavlova

Předchozí příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď