Tartaletky s limetkovým krémem

Tartaletky s limetkovým krémem
Neštovice nejsou úplně téma, kterým bych chtěla začínat nový příspěvek. Poslední měsíc je ale chytli postupně oba naši kluci, což výrazně ovlivnilo chod naší rodiny a já jsem tak na pečení neměla tolik času, kolik bych chtěla. Každopádně tartaletky, které se nepečou a jen se čeká, až si odpočinou v lednici, byly aspoň malou náplastí na můj absťák z toho, že jsem tak dlouho nezapla troubu.
Tartaletky jsem naplnila krémem, do kterého jsem použila kondenzované mléko a tím pádem jsem už do něj nepřidávala žádný cukr. Krém má díky šťávě z limetky lehce nakyslou chuť a v kombinaci s čerstvým ovocem jde skvěle dohromady.

Ingredience (na 5 tartaletek – formičky s odnímatelným dnem, průměr 12 cm)

Na korpus

300 g celozrnných sušenek
180 g rozpuštěného másla

Na krém

500 g smetanového sýru (nakombinovala jsem Lučinu a Philadelphii)
200 g bílého jogurtu (použila jsem selský)
250 g kondenzovaného mléka
4 lžíce šťávy z limetky

čerstvé ovoce a máta, případně jedlé květiny na dozdobení

Postup

Připravím si formičky na tartaletky s nepřilnavým povrchem. Sušenky rozmixuji a smíchám s rozpuštěným máslem. Připravované těstíčko (má podobu mokrého písku) rozdělím do formiček a vytvaruji misky – včetně okrajů. Korpusky pak dám minimálně na hodinu do lednice odpočinout. Mezitím si připravím krém … V míse vyšlehám sýr společně s jogurtem, směs musí být dokonalé hladká. Ve druhé míse smíchám kondenzované mléko a šťávu z limetky. Postupně pak tuto směs vmíchám do sýrové části. Krém dám do jednorázového cukrářského sáčku a plním jím korpusky na tartaletky. Tartaletky pak nechám přibližně 3-4 hodiny odpočinout a před podáváním dozdobím. Krém nebude úplně tuhý, jelikož v něm není žádná želatina ani ztužovač.

Tartaletky s limetkovým krémem
Tartaletky s limetkovým krémem
Tartaletky s limetkovým krémem
Tartaletky s limetkovým krémem
Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

4 Komentáře
  • Odpověď Zuzana 2.12.2017 at 13:00

    Dobrý den Lucie,

    vypadají úžasně. Chystám se je péct na zítřejší oslavu a chtěla bych se zeptat na Váš názor. Myslítě, že nevadí, upéct je den dopředu? Bojím se aby sušenkový korpus nenavlhnul od krému…

    Děkuji za odpověď a za Vaše úžasné recepty!

    • Odpověď pěkně vypečený blog 2.12.2017 at 17:30

      Milá Zuzko, omlouvám se, že jsem nereagovala dříve. Tartaletky můžete udělat den předem, korpus je pevný. Krém zase tak úplně pevný není, ale je výborný, noc v lednici mu určitě neuškodí. Přeji vydařené pečení a hezké adventní dny, Lucie.

  • Odpověď Blanka 18.5.2019 at 17:27

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda se dají vyklopit nebo zda se musí servírovat ve formičce? děkuji

    • Odpověď pěkně vypečený blog 22.5.2019 at 18:46

      Dobrý den, Blani, tartaletky připravuji ve formičkách s odnímatelným dnem, jsou křehké. Hezké dny, Lucie.

    Zanechte odpověď