Vanilková panna cotta s rybízem

Vanilková Panna cotta

Co se týče dezertů, patří tento italský mezi mé osobní favority a to nejen v létě. :-) Obsahuje mou oblíbenou vanilku, která v kombinaci se smetanou nemůže znamenat nic jiného, než pohlazení chuťových pohárků. V létě ji podávám s čerstvým ovocem, celým nebo jen rozmačkaným. V zimě pak používám ovoce mrazené, které povařím s cukrem, popřípadě ještě rozmixuji a propasíruji. V naší rodině se tato panna cotta stala okamžitě žádaným dezertem, který na stole nesmí chybět při narozeninových oslavách nebo rodinných setkáních.


Ingredience ( na 4 menší sklenice nebo misky )

500 ml smetany ke šlehání (31% nebo 33%)
2 lžičky želatiny v prášku
2 vrchovaté lžíce cukru krupice
2 lžíce studené vody
1 vanilkový lusk
červený a černý rybíz

 

Postup
V misce rozmíchám želatinu s vodou a nechám nabobtnat. Do menšího hrnce naliji smetanu, přidám cukr a vyškrábaná semínka z vanilkového lusku. Za stálého míchání přivedu k varu, poté malinko stáhnu příkon tepla, přidám želatinu a opět za stálého míchání vařím ještě 2 minutky, želatina musí být rozpuštěná. Poté nalévám do připravených sklenic nebo misek. Nechám malinko vychladnout, pak dávám ztuhnout do lednice na dobu minimálně 4 hodin. Podávám chlazené rovnou z lednice a před podáváním ještě zdobím připraveným ovocem dle chuti.

 

Vanilková panna cotta

 

Vanilková panna cotta

 

Vanilková panna cotta

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď