Přestože je podle kalendáře už pár dní podzim, venku to tak poslední dobou díky krásnému počasí vůbec nevypadá. A proto jsem se rozhodla udělat ještě jeden recept s nektarinkami, na které zase budu vzpomínat celou zimu a těšit se, až budou opět příští léto k dostání v obchodech. Pokud jste zkoušeli švestkový koláč s marcipánem, určitě vás mile potěší tato varianta buchtiček s nektarinkami. Jsou jednoduché, rychlé a k jejich výrobě vám postačí pouze malé množství mouky. Nektarinky můžete dle chuti nahradit například broskvemi nebo švestkami.
Ingredience (na 7 ks koláčků)
100 g marcipánu
30 g cukru moučka
30 g špaldové celozrnné mouky
3 bílky
50 g změklého másla
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry
2 ks nektarinek
máslo na vymazání misek
cukr moučka na poprášení
Postup
Troubu předehřeji na 170 °C a připravím si 7 ks malých zapékacích mističek, které vymažu máslem. Nektarinky umyji a rozpůlím, odstraním pecky a rozkrájím na tenké měsíčky. Marcipán nastrouhám do větší mísy na hrubém struhadle, přidám k němu bílky, cukr moučka, špaldovou mouku, kterou jsem smíchala s práškem do pečiva, změklé máslo a citronovou kůru. Vše společně prošlehám metličkovým mixérem. Do každé z připravených mističek dám lžíci těsta a doprostřed položím dva měsíčky nektarinky. Peču 15 – 18 minut. Buchtičky hezky vyrostou, po vytažení z trouby je buď nechám v miskách nebo je ještě vlahé vyklopím a popráším cukrem.
Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!