V tomhle příspěvku se vrátím do června …. prázdninový režim a příprava kuchařky nám dávali šíleně zabrat … takže se teď budu snažit vše dohánět a blogu se věnovat zase o něco víc, než tomu bylo poslední měsíce.
Ale abych se vrátila k tomu červnovému receptu, který jste mohli najít v pěkně vypečeném Kalendáři. Byl jím Kakaový chlebíček s rybízem. Letos nám rybíz dozrával hezky postupně, takže jsem si ho užili dosytosti. Oproti loňskému roku však nemám zmražené žádné zásoby, ale mám v plánu, upéct si tenhle chlebíček s ostružinami. Těch máme na zahradě ještě pořád dost. Na Instagramu dám pak vědět, jaký byl.
Ingredience (forma o průměru 28,5 x 11,5 cm)
300 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
2 vejce
80 g povoleného másla
2 lžíce kakaa (15 g)
250 ml mléka
1 kypřicí prášek do pečiva bez fosfátů
citronová kůra z 1/2 citronu
200 g červeného rybízu + na ozdobení
cukru na poprášení
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Postup
Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C a formu vymažu máslem a vysypu moukou.
Mouku proseji a vmíchám do ní kakao, prášek do pečiva a sůl. Povolené máslo vyšlehám s cukrem a žloutky. Poté zašlehávám po troškách mouku a mléko. Nakonec ručně přimíchám citronovou kůru a sníh, který jsem vyšlehala z bílků. Vmíchám rybíz a těsto dám do připravené formy.
Peču 55-60 minut. Po upečení nechám vystydnout, popráším moučkovým cukrem a dozdobím čerstvým rybízem.
Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!