Hruškové šátečky s Gorgonzolou

šátečky gorgonzola, hrušky (web)2

V dnešním receptu hraje důležitou roli hruška, Gorgonzola a chilli paprička. Po ochutnání vám jejich společná chuť zůstane dlouho na jazyku. Sýry vždy byly mou velkou slabostí. Mám ráda jakékoliv druhy, v jakékoliv podobě a jsou nedílnou součástí mého každodenního jídelníčku. Postupem času jsem si oblíbila také kvalitní čerstvé měkké kozí sýry, které mám nejraději s žitným chlebem. Pokud i vy patříte mezi milovníky sýrů a máte rádi výrazné sýry v kombinaci se sladkou hruškovou chutí a pikantní koncovkou na jazyku, je pro vás tento jednoduchý recept jako stvořený.

 

Ingredience

200 g listového těsta
2 hrušky (tvrdší)
100 g Gorgonzoly
1 chilli paprička (červená)
1 lžíce másla
hrubozrnná mořská sůl
čerstvě mletý pepř
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 rozšlehané vejce na potření

 

Postup

Hrušky umyji, podélně rozpůlím, zbavím jadřince a nakrájím je na tenké plátky. Na lehce rozpálenou nepřilnavou pánev dám máslo a rozprostřu hrušky a 2 větvičky rozmarýnu. Tvrdší hrušky nechám na pánvi 5 minut (měkčí hrušky 2-3 minuty). Poté je odstraním ze zdroje tepla a nechám je vystydnout. Mezitím si připravím velký plech vyložený pečícím papírem a předehřeji troubu na 170 °C. Pak rozválím listové těsto přibližně na 2 mm silný obdélník, který rozdělím na 6 stejných částí. Střed každého kousku těsta propíchám celý vidličkou, nechám však centimetrový okraj, který při pečení vyroste (viz. foto).Na každou propíchanou část těsta rozdrolím trochu Gorgonzoly, pokladu pár plátků hrušek, osolím, opepřím, přidám chilli papričku nakrájenou na drobné kousky a okraj potřu rozšlehaným vejcem. Peču 12-14 minut a podávám ještě vlahé.

 

Hruškové šátečky s Gorgonzolou

 

šátečky gorgonzola, hrušky (web)3

 

Hruškové šátečky s Gorgonzolou

 

šátečky gorgonzola, hrušky

 

šátečky gorgonzola, hrušky (web)1

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď