Věnečky s ricottou a uzeným lososem

Věnečky s ricottou a uzeným lososem

Každý rok připravuji k prvnímu máji svému muzikantovi sladké mini věnečky. Nebude tomu jinak ani letos. V tomto týdnu se můžete těšit na slanou a sladkou variantu a inspirace na jejich zdobení. Dnešní slanou variantu, která se výborně hodí jako předkrm, zároveň posílám také do soutěže „Aperitivo Moment“, která se koná stejně jako loni v rámci vyhlašování vítězů Aperol Spritz food blog roku 2015.

Ingredience (30 ks)

75 g hladké mouky
50 g másla
125 ml vody
1/2 lžičky Solamylu
špetka soli
2 vejce
1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Krém

250 g ricotty
60 g povoleného másla
sůl dle chuti

Ostatní ingredience

uzený losos
pažitka
řeřicha
salátová okurka
ředkvičky
černý sezam

Postup

V hrnci přivedu k varu vodu se špetkou soli a máslem. Na chviličku odstavím a přidám mouku, kterou jsem smíchala se Solamylem a důkladně vše promíchám. Hrnec vrátím na plamen a stálým promícháváním těsto odpaluji. Pokračuji i poté, co se těsto začne lehce přichytávat na stěny hrnce, celková doba je zhruba 3 minuty. Pak těsto přeložím do mísy a nechám je vystydnout na pokojovou teplotu.

Mezitím si připravím krém … Ricottu vyšlehám s máslem a osolím dle chuti. Krémem naplním cukrářský sáček a odložím jej do lednice.

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 200 °C a 2 plechy vyložím pečícím papírem. Do těsta o pokojové teplotě postupně metličkami zašlehám vejce a kypřící prášek. Těsto musí být husté, hladké a lesklé. Naplním jím cukrářský sáček s plastovou špičkou na věnečky a na plechu tvořím malá kolečka. Peču přibližně 20 minut.

Než se věnečky upečou, nakrájím lososa, pažitku, ředkvičky a okurku.

Když jsou věnečky upečené, nechám je úplně vystydnout. Poté je plním krémem a zdobím připravenými ingrediencemi

K podávání jsem zvolila Aperol Spritz s proseccem, perlivou vodou, ledem a nakrájeným pomerančem.

Květina není jedlá je pouze dekorace!

 

Věnečky s ricottou a uzeným lososem

Věnečky s ricottou a uzeným lososem

Věnečky s ricottou a uzeným lososem

Věnečky s ricottou a uzeným lososem

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

5 Komentáře
  • Odpověď Jana 27.4.2016 at 9:29

    Dobrý den,

    chtěla jsem se zeptat, zda se má opravdu těsto podsypávat cukrem, když jsou to slané věnečky. Vypadají nádherně a je to super inspirace – o víkendu hned budu zkoušet :) Ještě bych se chtěla zeptat, co je to za kytičku.
    Děkuju moc

    Jana

    • Odpověď pěkně vypečený blog 27.4.2016 at 10:40

      Milá Jani :-) děkuji za upozornění, fakt nemá. 😀 To je tak, když člověk dělá dva recepty najednou. 😀 Ještě jednou moc děkuji! Přeji ať se Vám povedou a chutnají. :-) Kytičku jsem dostala, mám ji na zahradě v květináči, ale netuším, jak se jmenuje a ani to, zda by mohla být jedlá. Barevně mi seděla na fotku, tak jsem ji použila. 😀 Mějte se moc fajn, Lucie.

  • Odpověď Veronika 4.5.2016 at 14:11

    Páni, slané venčeky sú pre mňa úplná novinka a vôbec si neviem predstaviť ako chutia. Netrúfam si ich sama vyskúšať pripraviť, ale najbližšie keď ich uvidím niekde v reštaurácii, bistre, kaviarni určite si ich dám.

    http://twoveronicaslives.blogspot.sk/2016/05/plnena-maslova-tekvica.html

    • Odpověď pěkně vypečený blog 10.5.2016 at 8:18

      Milá Veroniko, chutnají skvěle, určitě je někdy vyzkoušej. :-)

    Zanechte odpověď