Mrkvové bochánky s povidly, které si ráda chodím kupovat do zdravé výživy, si dám vždycky s chutí. Poslední dobou jsem si je začala nějak víc prohlížet a uvažovat, jak si je upéct doma. Ingredience na těsto jsem dala nějak dohromady, ale zapomněla jsem na cukr. Ve výsledku to vůbec nevadilo, protože těsto díky mrkvi nemuselo být slazeno vůbec. Kolečka jsem vykrajovala pomocí vykrajovátka na linecké (malinko si s tím musíte pohrát). Největší starost jsem pak měla s tím, že bochánky při pečení prasknou a všechna povidla vytečou ven. Mé obavy se nenaplnily, a proto doporučuji důkladně spojit okraje, ať vám všechna náplň zůstane hezky uvnitř. Do povidel jsem přimíchala trochu tuzemáku a jednu lžičku cukru moučka. Cukr si do povidel dávat také nemusíte nebo si je jednoduše oslaďte dle chuti. Každopádně vřele doporučuji, lepší jsem nejedla! 😀
Ingredience (na dva velké plechy, 42 ks)
130 g povidel
tuzemák dle chuti
1 lžička cukru moučka
mouka na podsypání
Postup
28 Komentáře
Luci, moc děkuji za recept.Jsou super.A tím, že jsou bez cukru, tak zkusím pro mou malou milovnici slaného pečiva, variantu na slano se sýrem a mozzarelou, protože to těsto nemá chybu.Děkuji
Ahoj Karin, tak to je paráda, že Ti recept na těsto vyhovuje, mám radost. Slaná varianta bude super, tak ať se povede. Pozdravuju
Dobrý den!

Jsou opravdu luxusní! Dnes jsem vyzkoušela a jsem z nich fakt nadšená!
Díky Lucko za recept
Milá Katko, já jsem strašně moc ráda, že jste s receptem spokojená.
Přeji hezké dny, Lucie.
To vypadá skvěle, velmi se mi líbí jak máš vše nafocené a pak to nádobí! Recept někdy zkusím
Mrkvánky jsou opravdu moc dobré,až překvapivě:-) Cukru vubec netřeba. Dělala jsem s domácími povidly,měla jsem je trochu řidší,přesto nevytekly. Lucie,peču podle Vás často a vždy s úpěchem. Těším se na další skvělé recepty.
Milá Míšo, moc Vám děkuji.
Vždycky se mi hezky čte, když se někomu daří a je s recepty spokojený. Ta zpětná vazba je pro mne hodně důležitá. I u nás jsou poslední dny mrkvánky TOP „dezert“. 😀 Přeji i další vydařené pečení a hezké dny, Lucie.
Jak lepite ty kolecka k sobe? Bojim se ze povidla vytecou? Diky
Týnko, taky jsem z toho měla strach, ale snažila jsem se k sobě slepit „těsto na těsto“ a dobře ho zahladit. Na povrchu bochánků by neměly být žádné prasklinky. Mrkvánky jsou mezi čtenáři velkým hitem a podle jejich fotek na Instagramu se všem podařily a povidla držela uvnitř. Přeji pohodové pečení a hezké dny, Lucie.
Dobrý večer, právě jsem dopekla a jsou mňam! S těstem se pracovalo moc dobře, jen jsem přidala krapet mouky, aby se tolik nelepilo, ale jinak se kolečka velice dobře spojovala k sobě. Povidla jsem nesladila, ale po vytažení z trouby a ochutnání jsem bochánky přece jen ještě obalila v moučkovém cukru. Těsto je moc dobré a myslím, že ho někdy upeču i jen tak, jako sušenky. Díky za výborný recept! Moc ráda k Vám chodím nakukovat 😉 Jitka
Milá Jitko, tak to je paráda, že jste také spokojená s receptem. Taky podle potřeby přisypávám mouku, vždycky záleží i na tom, jestli mrkev pustí nějkou šťávu nebo ne. Přeji vydařené pečení a hezké dny, Lucie.
Naprosto výborné!!! Moc Vám děkuji za recept, upekla jsem je poprvé teď na Velikonoce a všichni jsme si moooc pochutnali!!! Mrkvánky milujeme a vždy v Racce nakupujem o 106, no tyto jsou o 100% lepší! Moc díky!
Milá Soni, děkuji za hezká slova, jsem ráda, že jste spokojená. No, já se na ně zase chystám, jsem závislák. 😀 Ještě jednou děkuji, přeji vydařené pečení a hezké dny, Lucie.
Lucie jste geniální! Chodím si takové mrkvové taštičky kupovat do bioplanety a může se z nich zbláznit jak jsou dobré. Moc děkuji za recept, vyzkouším co nejdřív! ?
Milá Hedviko, jsem ráda, že Vás recept zaujal. Já je poslední dobu peču pořád.
Mouku jsem začala míchat podle náladay … takže kombinace špalda, pohanka nebo oves, jsou taky moc dobré. Vyzkoušejte a dejte vědět. Hezké jarní dny, Lucie.
Dobrý večer Lucie, můžu použít na mrkvánky jen hladkou mouku? Nebo je špaldová nutnost? Loni jsem vyzkoušela několik Vašich receptů, všechny se povedly, letos budu zkoušet další. Přeji krásné pečení….Petra
Milá Peti, můžete.
Děkuji, tak ať se vše daří a chutná.
Hezké dny, Lucie.
Dobrý večer, letos peču poprvé cukroví a všechny recepty podle vás se mi podarily a moc nám chutná. Mohu začít péct mrkvanky už na začátku prosince a jak je mám skladovat? Děkuji Lenka
Dobrý den , Leni, jsem ráda, že jste s recepty spokojená.
Mrkvánky bych tak brzy nepekla, aby nebyly na Vánoce tvrdé. Určitě bych je udělala nějdříve tak 10 dní před Štědrým dnem. Ale jinak jsou luxusní a věřím, že se u vás doma dlouho neohřejí.
Tak ať se povedou a chutnají.
Hezké adventní dny, Lucie.
Dobrý den, chtěla bych mrkvánky zkusit upéct jako linecké cukroví, vykrajovat třeba kolečka, upéct a pak spojovat povidly, myslíte, že to bude dobré? Nemá s tím někdo zkušenost?
Děkuji za odpověď.
Milá Jitko, tak to je otázka … taky s tímto způsobem pečení nemám zkušenost. Ale teroreticky by to mohlo fungovat. Těsto se bude chovat podobně, jako když mrkvánky plním. Pokud se do toho pustíte, tak mi dejte vědět … budu zvědavá, jak to dopadlo. Třeba to bude výborný tip také pro mě.
Přeji vydařené pečení a krásné Vánoce, Lucie.
Dobrý den.Dnes jsem pekla mrkvánky podle vašeho receptu a jsou naprosto dokonalé. Líbí se mi í váš blog,výborné recepty,které určitě vyzkouším. Koupila bych si í kuchařku a dřevěné prkénko ,ale neni v prodeji,tak snad budu mít štěstí příště. Mějte se hezky a děkuji vám za inspiraci.
Milá Daši, to je dobře, že jsou mrkvánky dokonalé!
Moc Vám děkuji za reakci. Co se týče kuchařky a prkének, tak v dohledné době bude vše zase skladem. Díky za milá slova a přeji hezké dny, Lucie.
Zdravím,
Ještě vylepšuji těsto rozemletými oříšky, mákem, slunečnicovými a lněnými semínky a je to ještě lepší, doporučuji vyzkoušet! Děkuji za recept ♥
mrkvánky jsem pekla nejméně 10x a vždy luxusní!
Milá Pavla, moc děkuji za hezká slova. Jsem ráda, že jste spokojená.
Hezké dny, Lucie.
Mrkvánky peču opakovaně, akorát na zahlazování krajů do hladka nemám trpělivost. Pokud jste na tom někdo stejně, tak doporučuji vzít větší vykrajovátko a nespojovat dvě kolečka k sobě, nýbrž to jedno přehnout na půl. Kraje k sobě přitlačím vidličkou, což vytvoří i pěkně vlnitý okraj.
Recept vyšel na jedničku. Lepší mrkvánky jsem nejedla. Luxusní!!! Díky za recept.