Vafle

Vafle

Během svátků jsem se k pečení prakticky nedostala (kromě Banice, kterou připravujeme na Nový rok). A to ne, že bych nechtěla, ale bylo toho k jídlu tolik, že bylo zbytečné přecpávat se ještě něčím dalším. Den před Silvestrem upekla moje maminka svou dokonalou vánočku (dělává ji od oka!) … pro mě je to trochu sci-fi představa, a tak si o její recept stále říkám. Prý mi ty ingredience jednou převáží. Uvidíme 😀
Sepisovala jsem si pár nových receptů, které bych chtěla dát na blog, a vzpomněla jsem si, že už v létě jsem chtěla zveřejnit recept na naše oblíbené vafle. Dělávám je málo, a tak nám nezevšední a vždycky udělají klukům radost. Mám je ráda jen s čerstvým ovocem a lehce pokapané rýžovým sirupem.

PS: Opět jsem odmrazovala mrazák, takže zase začnu dělat něco ze zásob zamraženého ovoce. Už by to chtělo provětrat nejen chuťové buňky, ale i vzpomínky na léto. :)

 

Ingredience (na přibližně 12 ks vaflí)

250 g hladké mouky
3 lžíce domácího vanilkového cukru
špetka soli
3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
2 vejce
90 g másla – rozpuštěného
180 g zakysané smetany (1 kelímek)
200-250 ml mléka

čerstvé ovoce, rýžový nebo agáve sirup, marmeláda

Postup

Nejprve si nechám rozehřát vaflovač.  Pak v jedné míse smíchám sypké suroviny – mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Ve druhé míse vidličkou rozšlehám vejce, přidám rozpuštěné máslo, mléko (mléka zhruba 200 ml, zbytek můžeme přidat až tehdy, pokud bude těsto hodně husté) a smetanu, tyto suroviny společně promíchám a po částech do nich vmíchávám sypkou část. Pokud je těsto moc husté, přidám trochu mléka (každopádně by mělo mít těsto o něco hustší konzistenci než na lívance). Těsto musí být hladké a bez hrudek. Z této dávky jsem v našem vaflovači udělala 12 ks vaflí.

Vafle zdobím ovocem a pokapu rýžovým sirupem.
Vafle
Vafle
Vafle
Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď