Jak už jsem psala minule, jahody se červenají stále víc a víc, a proto si je musíme maximálně užít. Těšila jsem se, až tohle období zase přijde, ale vzhledem k opakující se invazi slimáků z loňského roku to vidím bledě. Jednoduše musíme být zase rychlejší!
Z pokusu upéct sušenky vznikly tyhle měkoučké bochánky, které mi připomínají piškoty, a tak jsem jim tento název nechala. Díky sýru a jahodám jsou krásně vláčné a chutnají i rozmlsaným mlsounům, kteří by nad obyčejnými piškoty ohrnovali nos. U nás se tyhle „jednotlamky“ zařazuji do TOP receptů se značkou S SEBOU NA VÝLET.
Ingredience (přibližně na 30 ks)
160 g hladké mouky
60 g cukru moučky
špetka soli
1 plná lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
100 g sýru Philadelphia
1 vejce
60 g povoleného másla
1/2 lžičky vanilkového extraktu
5 středních jahod (nakrájených na malé kousky) + lžíce hladké mouky – promíchat
Postup
Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C. Dva plechy vyložím pečicím papírem.
Mouku smíchám se solí a práškem do pečiva. Povolené máslo vyšlehám s cukrem, přidám sýr a poté zašlehám vanilkový extrakt a vejce.
K této máslové směsi přidám mouku a vmíchám jahody, které jsem ještě smíchala se lžící hladké mouky.
Na plech dělám pomocí dvou lžiček hromádky a peču 15 minut.
Pokud se těsto moc lepí, přidám trochu mouky. Lžičky při tvarování hromádek mohu také „namáčet“ v mouce.
7 Komentáře
To vypadá skvěle To by se mohlo vyzkoušet po nedělním obídku s kávičkou
Jsou výborné..dělám pravidelně o víkendu jako rychlovku ke kávě.
Děkuji za komentář, jsem ráda, že jste s receptem spokojená. Hezké dny, Lucie.
Včera jsem zkoušela a jsou supeeeeer. ☺️Akorát nevím proč, ale musela jsem péct déle než 15min. Už jsem zkusila dva recepty a vždy jsem byla spokojená. Tuhle stránku jsem si hodně oblíbila ?❤️. Děkuji za Vaši inspiraci. Hezký den. Jitka
Milá Jitko, děkuji, jsem ráda, že jste spokojená. Co se týče doby pečení, tak doporučuji zkušenosti s vlastní troubou, každá peče jinak. Přeji i další vydařené pečení a hezké dny, Lucie.
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli by šel sýr Philadelphia nahradit ještě něčím jiným.
Třeba Mascarpone? Nebo Lučina bez příchutě?
Děkuji za odpověď a přeji další vydařené pečení.
Dobrý den, Eliško, moc Vám děkuji. Zkusila bych tu Lučinu. Ať se povedou a chutnají. Klidné dny, Lucie.