Piškoty s jahodami

Piškoty s jahodami

Jak už jsem psala minule, jahody se červenají stále víc a víc, a proto si je musíme maximálně užít. Těšila jsem se, až tohle období zase přijde, ale vzhledem k opakující se invazi slimáků z loňského roku to vidím bledě. Jednoduše musíme být zase rychlejší!
Z pokusu upéct sušenky vznikly tyhle měkoučké bochánky, které mi připomínají piškoty, a tak jsem jim tento název nechala. Díky sýru a jahodám jsou krásně vláčné a chutnají i rozmlsaným mlsounům, kteří by nad obyčejnými piškoty ohrnovali nos. U nás se tyhle „jednotlamky“ zařazuji do TOP receptů se značkou S SEBOU NA VÝLET. :)

 

Ingredience (přibližně na 30 ks)

160 g hladké mouky
60 g cukru moučky
špetka soli
1 plná lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
100 g sýru Philadelphia
1 vejce
60 g povoleného másla
1/2 lžičky vanilkového extraktu

5 středních jahod (nakrájených na malé kousky) + lžíce hladké mouky – promíchat

Postup

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C. Dva plechy vyložím pečicím papírem.
Mouku smíchám se solí a práškem do pečiva. Povolené máslo vyšlehám s cukrem, přidám sýr a poté zašlehám vanilkový extrakt a vejce.
K této máslové směsi přidám mouku a vmíchám jahody, které jsem ještě smíchala se lžící hladké mouky.
Na plech dělám pomocí dvou lžiček hromádky a peču 15 minut.
Pokud se těsto moc lepí, přidám trochu mouky. Lžičky při tvarování hromádek mohu také „namáčet“ v mouce.

 

Piškoty s jahodami

Piškoty s jahodami

Piškoty s jahodami

Piškoty s jahodami

Piškoty s jahodami

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

7 Komentáře
  • Odpověď Joina 12.6.2018 at 11:23

    To vypadá skvěle :) To by se mohlo vyzkoušet po nedělním obídku s kávičkou :)

  • Odpověď Nikola 28.7.2018 at 13:41

    Jsou výborné..dělám pravidelně o víkendu jako rychlovku ke kávě. :)

    • Odpověď pěkně vypečený blog 8.8.2018 at 15:39

      Děkuji za komentář, jsem ráda, že jste s receptem spokojená. Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Jitka 7.9.2018 at 14:57

    Včera jsem zkoušela a jsou supeeeeer. ☺️Akorát nevím proč, ale musela jsem péct déle než 15min. Už jsem zkusila dva recepty a vždy jsem byla spokojená. Tuhle stránku jsem si hodně oblíbila ?❤️. Děkuji za Vaši inspiraci. Hezký den. Jitka

    • Odpověď pěkně vypečený blog 9.9.2018 at 16:15

      Milá Jitko, děkuji, jsem ráda, že jste spokojená. :) Co se týče doby pečení, tak doporučuji zkušenosti s vlastní troubou, každá peče jinak. :) Přeji i další vydařené pečení a hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Eliška 1.2.2021 at 20:05

    Dobrý den,
    chci se zeptat, jestli by šel sýr Philadelphia nahradit ještě něčím jiným.
    Třeba Mascarpone? Nebo Lučina bez příchutě?
    Děkuji za odpověď a přeji další vydařené pečení.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 2.2.2021 at 11:22

      Dobrý den, Eliško, moc Vám děkuji. :) Zkusila bych tu Lučinu. :) Ať se povedou a chutnají. Klidné dny, Lucie.

    Zanechte odpověď