Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

Třešně jsou letos opravdu krásné a je jich dost! Když už jsme se nabažili těch utržených přímo ze stromu, na řadu přišla klasika v podobě bublaniny … a protože jsem chtěla rychlou, nenáročnou a hlavně takovou nějakou klasickou piškotovou, zalistovala jsem zase v sešitku mé prababičky. Třešně jsme s kamarádkou Ali sbíraly u ní na chalupě v Trojanovicích a já jí pak pohostinnost a štědrost oplatila plnou krabičkou bublaniny … Jednoduše řečeno … třešně se k ní zase vrátily, jen v trochu jiné podobě. 😀
Prý chutná jako cukrářské piškoty, takže pokud je máte rádi, neváhejte a určitě si ji upečte.

 

Ingredience (forma s odnímatelným dnem o průměru 28 cm)

120 g polohrubé mouky
160 g cukru krupice
4 vejce pokojové teploty (žloutky a bílky zvlášť)
špetka soli
500 g třešní (já je nevypeckovala)
cukr moučka na poprášení po upečení

máslo na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy

Postup

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C, formu vymažu máslem a vysypu moukou.
Do bílků dám špetku soli a vyšlehám z nich pevný sníh. Postupným přisypáváním zašlehám cukr. Přidám žloutky a nakonec vmíchám mouku. Těsto rozprostřu do formy a pokladu třešněmi. Peču 40-45 minut (doporučuji zohlednit zkušenosti s vlastní troubou).
Po upečení a vychladnutí zapráším moučkovým cukrem.

 

Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

 

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

6 Komentáře
  • Odpověď Andrea 9.6.2018 at 13:15

    Opět vynikající recept, u vás na stránce člověk nikdy nešlápne vedle.
    Ještě jsem to trochu vytunila a formu vysypala místo mouky kokosem a chutná božsky.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 11.6.2018 at 10:18

      Milá Andrejko, moc Vám děkuji za hezká slova. Jsem ráda, že jste s recepty spokojená. Přeji pohodové pečení a hezké letní dny, Lucie.

  • Odpověď Alena 10.6.2018 at 15:53

    Ďakujem za skvelý jednoduchý recept. Včera som upiekla túto bublaninu s čerešňami a višňami a bola fantastická, jemná a krásne nadýchaná. Váš blog je krásny a veľmi veľmi inšpiratívny.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 11.6.2018 at 10:20

      Milá Ali, doc Vám děkuji za hezká slova. Jsem ráda, že bublanina zabodovala také u Vás. :) Přeji pohodvé pečení a krásné letní dny, Lucie.

  • Odpověď Zuzana 16.6.2018 at 14:20

    Bublanina dopečena a je skvělá. Večera se asi nedočká :). Oceňuji, že je to recept bez kypřícího prášku a super rychlý. Vše umícháno v jedné misce.

  • Odpověď Andrea 19.6.2018 at 8:23

    Dobrý den. Prosím vás tie žltky sa pridávat tiež vyšlahané? alebo len jednoducho ich hodím do toho snehu?

  • Zanechte odpověď