Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

Třešně jsou letos opravdu krásné a je jich dost! Když už jsme se nabažili těch utržených přímo ze stromu, na řadu přišla klasika v podobě bublaniny … a protože jsem chtěla rychlou, nenáročnou a hlavně takovou nějakou klasickou piškotovou, zalistovala jsem zase v sešitku mé prababičky. Třešně jsme s kamarádkou Ali sbíraly u ní na chalupě v Trojanovicích a já jí pak pohostinnost a štědrost oplatila plnou krabičkou bublaniny … Jednoduše řečeno … třešně se k ní zase vrátily, jen v trochu jiné podobě. 😀
Prý chutná jako cukrářské piškoty, takže pokud je máte rádi, neváhejte a určitě si ji upečte.

 

Ingredience (forma s odnímatelným dnem o průměru 28 cm)

120 g polohrubé mouky
160 g cukru krupice
4 vejce pokojové teploty (žloutky a bílky zvlášť)
špetka soli
500 g třešní (já je nevypeckovala)
cukr moučka na poprášení po upečení

máslo na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy

Postup

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C, formu vymažu máslem a vysypu moukou.
Do bílků dám špetku soli a vyšlehám z nich pevný sníh. Postupným přisypáváním zašlehám cukr. Přidám žloutky a nakonec vmíchám mouku. Těsto rozprostřu do formy a pokladu třešněmi. Peču 40-45 minut (doporučuji zohlednit zkušenosti s vlastní troubou).
Po upečení a vychladnutí zapráším moučkovým cukrem.

 

Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

 

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

11 Komentáře
  • Odpověď Andrea 9.6.2018 at 13:15

    Opět vynikající recept, u vás na stránce člověk nikdy nešlápne vedle.
    Ještě jsem to trochu vytunila a formu vysypala místo mouky kokosem a chutná božsky.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 11.6.2018 at 10:18

      Milá Andrejko, moc Vám děkuji za hezká slova. Jsem ráda, že jste s recepty spokojená. Přeji pohodové pečení a hezké letní dny, Lucie.

  • Odpověď Alena 10.6.2018 at 15:53

    Ďakujem za skvelý jednoduchý recept. Včera som upiekla túto bublaninu s čerešňami a višňami a bola fantastická, jemná a krásne nadýchaná. Váš blog je krásny a veľmi veľmi inšpiratívny.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 11.6.2018 at 10:20

      Milá Ali, doc Vám děkuji za hezká slova. Jsem ráda, že bublanina zabodovala také u Vás. :) Přeji pohodvé pečení a krásné letní dny, Lucie.

  • Odpověď Zuzana 16.6.2018 at 14:20

    Bublanina dopečena a je skvělá. Večera se asi nedočká :). Oceňuji, že je to recept bez kypřícího prášku a super rychlý. Vše umícháno v jedné misce.

  • Odpověď Andrea 19.6.2018 at 8:23

    Dobrý den. Prosím vás tie žltky sa pridávat tiež vyšlahané? alebo len jednoducho ich hodím do toho snehu?

  • Odpověď Aneta 24.6.2018 at 6:11

    Děkuji za skvělý recept,koláč je úžasně nadýchaný,mňam:)

    • Odpověď pěkně vypečený blog 29.6.2018 at 5:24

      Děkuji, Anet, jsem ráda, že jste s receptem spokojená. Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Katka 3.7.2018 at 10:32

    Recept vypadá zajímavě a těším se, až jej vyzkouším. Jen jsem překvapená těmi nevypeckovanými třešněmi – máte jistotu, že třešně nejsou uvnitř červivé? U nás na zahradě je totiž červivá skoro každá druhá a takový objev v zákusku člověku asi na chuti nepřidá… :-/

    • Odpověď pěkně vypečený blog 3.7.2018 at 12:41

      Milá Katko, doporučuji, u čtenářů má recept velký úspěch. Nevypeckované třešně si troufám použít pouze z našeho stromu … a hlavně jen ty první třešně, ve kterých červíky nemáme (aspoň teda při ohledávání, kdy je kluci jí čerstvé a pečlivě si každou rozkousávají a kontrolují, žádné nenašli). :) Přeji vydařené pečení a hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Natálie 2.8.2018 at 17:54

    Naprosto vynikající recept, doporučuji před podáváním posypat ještě skořicí 😉

  • Zanechte odpověď