Medové perníčky – trochu jinak

Medové perníčky - trochu jinak

Novou inspiraci, kterou vám přináším, nemusíte nutně dělat jen o velikonočních svátcích. Potahování perníčků, sušenek nebo dortů potištěnou fondánovou fólií lze díky možnosti volby vlastních vzorů a barev použít kdykoli během roku.
Kamarádka Alenka, se kterou občas tvoříme nějaký společný zajímavý projekt (nejen co se týče perníků), souhlasila s mým nápadem a navrhla ozdobit tentokrát medové perníčky trochu jinak. Popsala jsem jí svou představu a pak jsme zkusily něco, s čím ani jedna z nás zatím neměla zkušenost. Fondánovou fólii jsme nechaly potisknout u profi firmy předem zakoupenými motivy pro tisk. Ty jsme si vybraly dle vlastního vkusu a podle toho, jak barevné jsme perníčky chtěly mít. Pastelové barvy a jemné květinové vzory vypadají na perníčcích velmi romanticky, takže byly naší jasnou volbou. Práce s fólií byla k našemu překvapení velmi rychlá, jednoduchá a nás vyloženě nadchla, takže za nás rozhodně doporučujeme. :-)

Recept na perníčky najdete na mém blogu tady.

 

Medové perníčky

Medové perníčky

Medové perníčky

Medové perníčky

Medové perníčky

Medové perníčky

 

 

 

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

6 Komentáře
  • Odpověď Bascha 18.4.2017 at 17:06

    Moc se povedly. Opravdu nádherné !!!

    • Odpověď pěkně vypečený blog 19.4.2017 at 8:39

      Děkuju :-)

  • Odpověď Zuzana Skyvová 18.10.2017 at 7:12

    Moc pěkně zdravím!!! Perníčky jsou luxusní!!! Letos rozhodně vyzkouším, stejně jako další recepty u Vás na blogu. Blog jsem objevila nedávno a téměř každý den sem nakouknu. Jste prostě jednička!!! Rozhodla jsem se, že si udělám radost a objednala jsem si Vaši kuchařku. :-) Jen ještě otázka ke zdobení perníčků – kde objednat potištěnou folii a jak s ní následně pracovat? Můžete mi poradit. Moc děkuji a přeji krásný den. Zuzka.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 18.10.2017 at 13:43

      Milá Zuzko, moc Vám děkuji za hezký komentář. :) Těší mě, že Vám právě můj blog padl do oka. Díky také za podporu a objednání knihy, věřím, že Vám bude krásnou inspirací. Perníčky určitě zkuste, jsou skvělé. Potištěnou folii jsme s kamarádkou sehnaly tady https://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=1340103
      Folii stačí vystřihnout do požadovaného tvaru, sloupnout z ochranné folie a povrch perníčku lehce štetcem navlhčit. Pracuje se s ní opravdu snadno a je to taková příjemná změna … navíc se může hodit i těm, které nebaví titěrné zdobení perníků. Přeji pohodové pečení a hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Michaela 2.12.2020 at 18:12

    Lucie, prosím Vás – nechává se tohle těsto uležet? (myslím před zpracováním, před pečením) Díky, Michala

    • Odpověď pěkně vypečený blog 2.12.2020 at 22:04

      Míšo, záleží, jak moc měkké těsto je, když nechám máslo hodně dlouho ležet na lince, tak pak dám těsto na 20-30 minut do lednice. Ať se daří, Lucie.

    Zanechte odpověď