Novou inspiraci, kterou vám přináším, nemusíte nutně dělat jen o velikonočních svátcích. Potahování perníčků, sušenek nebo dortů potištěnou fondánovou fólií lze díky možnosti volby vlastních vzorů a barev použít kdykoli během roku.
Kamarádka Alenka, se kterou občas tvoříme nějaký společný zajímavý projekt (nejen co se týče perníků), souhlasila s mým nápadem a navrhla ozdobit tentokrát medové perníčky trochu jinak. Popsala jsem jí svou představu a pak jsme zkusily něco, s čím ani jedna z nás zatím neměla zkušenost. Fondánovou fólii jsme nechaly potisknout u profi firmy předem zakoupenými motivy pro tisk. Ty jsme si vybraly dle vlastního vkusu a podle toho, jak barevné jsme perníčky chtěly mít. Pastelové barvy a jemné květinové vzory vypadají na perníčcích velmi romanticky, takže byly naší jasnou volbou. Práce s fólií byla k našemu překvapení velmi rychlá, jednoduchá a nás vyloženě nadchla, takže za nás rozhodně doporučujeme.
Recept na perníčky najdete na mém blogu tady.
6 Komentáře
Moc se povedly. Opravdu nádherné !!!
Děkuju
Moc pěkně zdravím!!! Perníčky jsou luxusní!!! Letos rozhodně vyzkouším, stejně jako další recepty u Vás na blogu. Blog jsem objevila nedávno a téměř každý den sem nakouknu. Jste prostě jednička!!! Rozhodla jsem se, že si udělám radost a objednala jsem si Vaši kuchařku. Jen ještě otázka ke zdobení perníčků – kde objednat potištěnou folii a jak s ní následně pracovat? Můžete mi poradit. Moc děkuji a přeji krásný den. Zuzka.
Milá Zuzko, moc Vám děkuji za hezký komentář. Těší mě, že Vám právě můj blog padl do oka. Díky také za podporu a objednání knihy, věřím, že Vám bude krásnou inspirací. Perníčky určitě zkuste, jsou skvělé. Potištěnou folii jsme s kamarádkou sehnaly tady https://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=1340103
Folii stačí vystřihnout do požadovaného tvaru, sloupnout z ochranné folie a povrch perníčku lehce štetcem navlhčit. Pracuje se s ní opravdu snadno a je to taková příjemná změna … navíc se může hodit i těm, které nebaví titěrné zdobení perníků. Přeji pohodové pečení a hezké dny, Lucie.
Lucie, prosím Vás – nechává se tohle těsto uležet? (myslím před zpracováním, před pečením) Díky, Michala
Míšo, záleží, jak moc měkké těsto je, když nechám máslo hodně dlouho ležet na lince, tak pak dám těsto na 20-30 minut do lednice. Ať se daří, Lucie.