Domácí vanilkový cukr

Vanilkový cukr

Dorazil mi očekávaný balíček … set vanilkových tobolek, které pocházejí z různých koutů světa. V obchodních řetězcích nejčastěji seženeme vanilku z Madagaskaru, ta je v mém balíčku také, ale pak i vanilka z Indonésie, Tahitensis nebo z Komorských ostrovů. Nemůžu se dočkat, až všechny vyzkouším a přivoním si k nim. Tím pádem bude tento týden na blogu tak trochu ve znamení vanilky. Pokud s oblibou používáte vanilkový cukr, stejně jako já, doporučuji připravit si ho doma. Je to opravdu snadné …

Ingredience

500 g cukru krupice
2 vanilkové lusky

 

Postup

Polovinu cukru nasypu do nádoby s těsnícím víkem. Vanilkové lusky podélně rozříznu a nožem vyškrábu semínka, která zamíchám do cukru v nádobě. Vanilkové lusky pak ještě nakrájím na několik kousků a také vložím do připravené nádoby. Dosypu zbytkem cukru, vše ještě promíchám a pevně uzavřu. Přibližně za týden nasákne cukr vanilkovou vůni a je hotový.

Vanilkový cukr

 

Vanilkový cukr

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

2 Komentáře
  • Odpověď Terka 17.9.2018 at 10:39

    Mohu se zeptat, kde jste nakoupila ty vanilkové lusky? Děkuji

    • Odpověď pěkně vypečený blog 19.9.2018 at 9:30

      Terko, lusky kupuji přes internet nebo v potravinách Marks and Spencer. Lucie

    Zanechte odpověď