Na přípravu opět záležitost snadná a rychlá, voňavá i vynikající zároveň. Možná si říkáte, že udělat pudink z kupovaného prášku by bylo jednodušší, ale věřte, že tento postup vám zabere jen několik málo minut navíc. Výsledek sice nebude zářivě žlutý, zato mnohem chutnější a skutečně vanilkový. Nejraději ho máme vychlazený s čerstvým ovocem nebo politý agáve sirupem.
Ingredience
1 litr mléka
60 g kukuřičného škrobu
4 lžíce domácího vanilkového cukru
2 žloutky
zrníčka z jednoho vanilkového lusku
pár kapek vanilkového extraktu
Postup
Nejdříve dám vařit 800 ml mléka, do kterého přidám vyškrábaná zrníčka z vanilkového lusku. Do 200 ml mléka, které jsem si nechala bokem vmíchám kukuřičný škrob, žloutky a cukr. Vše metličkou vyšlehám a přiliji do hrnce těsně předtím, než začne mléko s vanilkou vařit. Za stálého míchání vařím 3 minuty, během této doby pudink pěkně zhoustne. Vmíchám pár kapek vanilkového extraktu, plním do mističek, nechám vychladit a ozdobím ovocem podle chuti. Pokud si budete chtít udělat pudinkové bábovičky, doporučuji mističky před plněním lehce vymazat máslem nebo olejem, já používám kokosový.
A ještě malá rada na závěr … Použitý vanilkový lusk nevyhazujte, můžete ho přidat do nádoby s cukrem a udělat si svůj domácí vanilkový cukr.
3 Komentáře
[…] Já jsem si vybrala puding podle Pěkně vypečeného blogu. […]
Nejvíc nejlepší puding na světě! Díky moc za recept, jiný už nedělám
Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutná! Lucie