Vanilkový pudink – domácí

Vanilkový pudink

Na přípravu opět záležitost snadná a rychlá, voňavá i vynikající zároveň. Možná si říkáte, že udělat pudink z kupovaného prášku by bylo jednodušší, ale věřte, že tento postup vám zabere jen několik málo minut navíc. Výsledek sice nebude zářivě žlutý, zato mnohem chutnější a skutečně vanilkový. Nejraději ho máme vychlazený s čerstvým ovocem nebo politý agáve sirupem.

Ingredience

1 litr mléka
60 g kukuřičného škrobu
4 lžíce domácího vanilkového cukru
2 žloutky
zrníčka z jednoho vanilkového lusku
pár kapek vanilkové esence

 

Postup

Nejdříve dám vařit 800 ml mléka, do kterého přidám vyškrábaná zrníčka z vanilkového lusku. Do 200 ml mléka, které jsem si nechala bokem vmíchám kukuřičný škrob, žloutky a cukr. Vše metličkou vyšlehám a přiliji do hrnce těsně předtím, než začne mléko s vanilkou vařit. Za stálého míchání vařím 3 minuty, během této doby pudink pěkně zhoustne. Vmíchám pár kapek vanilkové esence, plním do mističek, nechám vychladit a ozdobím ovocem podle chuti. Pokud si budete chtít udělat pudinkové bábovičky, doporučuji mističky před plněním lehce vymazat máslem nebo olejem, já používám kokosový.

A ještě malá rada na závěr … Použitý vanilkový lusk nevyhazujte, můžete ho přidat do nádoby s cukrem a udělat si svůj domácí vanilkový cukr.

Vanilkový pudink

 

Vanilkový pudink

 

Vanilkový pudink

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

1 komentář
  • Odpověď Domácí puding – Život na Severu 15.8.2017 at 15:37

    […] Já jsem si vybrala puding podle Pěkně vypečeného blogu. […]

  • Zanechte odpověď