Ingredience (na 5 tartaletek – formičky s odnímatelným dnem, průměr 12 cm)
Na korpus
Na krém
čerstvé ovoce a máta, případně jedlé květiny na dozdobení
Postup
Připravím si formičky na tartaletky s nepřilnavým povrchem. Sušenky rozmixuji a smíchám s rozpuštěným máslem. Připravované těstíčko (má podobu mokrého písku) rozdělím do formiček a vytvaruji misky – včetně okrajů. Korpusky pak dám minimálně na hodinu do lednice odpočinout. Mezitím si připravím krém … V míse vyšlehám sýr společně s jogurtem, směs musí být dokonalé hladká. Ve druhé míse smíchám kondenzované mléko a šťávu z limetky. Postupně pak tuto směs vmíchám do sýrové části. Krém dám do jednorázového cukrářského sáčku a plním jím korpusky na tartaletky. Tartaletky pak nechám přibližně 3-4 hodiny odpočinout a před podáváním dozdobím. Krém nebude úplně tuhý, jelikož v něm není žádná želatina ani ztužovač.
4 Komentáře
Dobrý den Lucie,
vypadají úžasně. Chystám se je péct na zítřejší oslavu a chtěla bych se zeptat na Váš názor. Myslítě, že nevadí, upéct je den dopředu? Bojím se aby sušenkový korpus nenavlhnul od krému…
Děkuji za odpověď a za Vaše úžasné recepty!
Milá Zuzko, omlouvám se, že jsem nereagovala dříve. Tartaletky můžete udělat den předem, korpus je pevný. Krém zase tak úplně pevný není, ale je výborný, noc v lednici mu určitě neuškodí. Přeji vydařené pečení a hezké adventní dny, Lucie.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda se dají vyklopit nebo zda se musí servírovat ve formičce? děkuji
Dobrý den, Blani, tartaletky připravuji ve formičkách s odnímatelným dnem, jsou křehké. Hezké dny, Lucie.