Když jsem poprvé slyšela spojení pečení a čaj, netušila jsem, co si pod tím představit. Teď už vím, že je to perfektní záležitost, jak sobě nebo svým blízkým udělat radost ve formě jedlého dárku. A navíc jim dát něco, díky čemu si na vás při každém šálku vzpomenou a co je zaručeně v tomto zimním čase zahřeje. Existuje mnoho variant z jakých druhů ovoce lze čaj připravit a záleží jen na vaší chuti a fantazii, jak bude čaj chutnat. Já jsem použila jako hlavní složku černý rybíz, ten mám moc ráda ….
Ingredience
1300 g směsi černého rybízu, červeného rybízu a angreštu
(přesně jsem to dělala 900 g černého, 200 g červeného a 200 angreštu)
250 g borůvek
200 g ostružin
250 g jablek
800 g cukru krupice
1 citron
Postup
Předehřeju si troubu na 200 °C a připravím vyšší plech. Všechno ovoce důkladně omyji. Do velké mísy dám jablka, které i se slupkou nakrájím na kostičky. K nim přidám všechno ovoce včetně citronu, který oloupu a nakrájím na malé kostičky. Vše zasypu cukrem a promíchám. Rozprostřu na plech a peču 60-70 minut, dokud nemá ovoce konzistenci řidší marmelády.
Hned po upečení plním čisté sklenice, které po důkladném uzavření otáčím dnem vzhůru a nechám přes noc pod ručníkem pomalu stydnout.
5 Komentáře
Mám doma momentálně hodně ovoce a tak jsem si říkala, že udělám na pomalu se blížící podzim pečený čaj Brouzdala jsem po netu, nevěděla jsem totiž kolik přesně mám dát poměru cukru a ovoce. Když v tom jsem si vzpomněla na „můj“ neoblíbenější blog. Hned jsem na Vaše stránky najela (ani jsem je nemusela nějak vyhledávat, jelikož mám tyhle stránky uloženy v „oblíbené“) a našla tento skvělý recept. Zítra se na to vrhnu, jen jsem viděla Vaše fotky Luci a už se mi začaly sbíhat sliny. Už se těším, až ochutnám
Zdravím Vás, Deniso
To jsem ráda, že jste recept našla Taky o pečeném čaji uvažuji, teď v létě jsem ho zatím nedělala a nějaké zásoby se budou hodit.
Děkuji za sledování a jsem strašně moc ráda, že vám mohu být inspirací. Ať vám čaj chutná a už se těším na nějakou fotečku, třeba na Instagramu. Lucie
Tak musím říct, že pečený čaj je výborný. Celou dobu co se pekl v troubě jsem nakukovala a jen natahovala jeho skvělou vůni. A když jsem si ho dnes odpoledne vychutnávala, tak jsem si říkala, že by se k tomu hodil nějaký dezert. Takže doufám, že mi zítra vyjde čas a připravila bych podle Vašeho receptu zebra bábovku už se na ni těším. Mockrát Vám děkuji za Vaše recepty
Denisko, to je paráda. Jsem ráda, že jste trefila do černého a recept na čaj vám chutná. Zebru vřele doporučuji, všem moc chutná, věřím, že si ji také oblíbíte. Já děkuji vám, za milé komentáře. Ať se vám daří, Lucie.
Super tip na pečený čaj, určitě vyzkouším