Ořechový shortbread

Ořechový shortbread

Je to taková jedna velká sušenka. Sladká, křupavá a plná ořechů. A po všech těch beráncích a mazancích.. je to docela příjemná změna. Ořechy můžete použít dle chuti, výborné budou taky vlašáky nebo makadamové. Část uchovávám v plechové dóze, do které dávám na noc kousek jablka, díky kterému lehce zvláční. Kluci mají dobré zuby, takže tu druhou část chtějí nechat pořádně křupavou i na druhý den (tu tedy uchovávám bez jablka). A ty další dny… už není co uchovávat. :)

Ingredience (forma 27×20 cm)

200 g hladké mouky
50 g mandlové mouky
30 g bramborového škrobu
200 g másla (chlazeného a nakrájeného na kostky)
120 g cukru moučka
plná lžička prášku do pečiva bez fosfátů
kůra z jednoho bio citronu
pár kapek vanilkového extraktu
špetka soli
100 g ořechů dle chuti (použila jsem lískové) + 20 g na posypání těsta před pečením

Postup

Formu vyložím pečicím papírem a troubu předehřeji na 190°.
Ze všech ingrediencí vypracuji kompaktní těsto (vypracovávala jsem ho ručně), které rozprostřu do připravené formy. Snažila jsem se těsto rozprostřít rovnoměrně po celé ploše formy. Na různých místech ho propíchám vidličkou a sem tam ještě posypu ořechy.
Peču 35 – 40 minut. Po upečení nechám vystydnout a nakrájím.

 

Ořechový shortbread

Ořechový shortbread

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď