Kořeněné ořechy jsou ideální pochutinou nejen k příležitosti oslavy konce roku. Jsou hotové během pár minut a žádná návštěva je neodmítne. Uvidíte, jak se po nich zapráší.
Ingredience
250 g směsi nesolených ořechů (použila jsem kešu, pistácie, lískové, para, pekanové a makadamové)
1 zarovnaná čajová lžička koření Garam masala
1/4 lžičky mletého rozmarýnu
1 vrchovatá lžíce třtinového cukru
mořská sůl dle chuti
2 lžíce olivového oleje
Postup
Připravím si větší talíř nebo zapékací mísu, na kterou položím pečící papír. Rozehřeji pánev a rozprostřu na ni ořechy. Na mírném ohni je lehce opražím, přidám koření, špetku soli a párkrát obracečkou promíchám. Přidám olej a cukr. Ořechy stále převracím, díky cukru lehce ztmavnou (pozor, nespálit). Přidám ještě špetku soli a pak je přesypu do zapékací mísy (lehce rozprostřu), kde je nechám mírně vychladnout. Poté je dám do misky a ještě vlahé podávám.
Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!