110 g mletých vlašských ořechů
70 g cukru moučka
280 g hladké mouky
200 g másla
1 žloutek
cukr moučka a domácí vanilkový cukr na obalení
Postup
Ze všech ingrediencí vypracuji ručně nebo pomocí robota hladké těsto. Zabalím ho do potravinářské fólie a nechám nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici. Před přípravou rohlíčků vyndám těsto z lednice a nechám ho malinko povolit. Plechy si vyložím pečicím papírem a horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C. Z těsta odebírám kousky, ze kterých tvaruji malé (pokud možno stejnoměrné) kuličky, ze kterých formuji rohlíčky. Pokud by se těsto drolilo (záleží kolik tuku pustí ořechy), zapracujte si do těsta ještě kousek másla.
Rohlíčky peču 8-9 minut. Po vytažení z trouby je nechám na plechu a po vystydnutí obaluji v moučkovém cukru, který smíchám s cukrem vanilkovým.
2 Komentáře
Pěkný večer paní Lucie,
tvarem mi Vaše krásné rohlíčky připomínají mé dětství, mamka dělává podobné, jen jsou z lístkových oříšků. Křehké a vynikající. Cítím až sem tu nádhernou vůni ořechů, vanilky… Děkuji. Ať se Vám jen daří. Příjemné dny. Hanka Z.
Milá Hani, děkuji za hezká slova. Jsem ráda, že Vás vás fotky vyvolaly příjemné pocity. Mějte se krásně a přeji pohodové pečení, Lucie.