Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

Třešně jsou letos opravdu krásné a je jich dost! Když už jsme se nabažili těch utržených přímo ze stromu, na řadu přišla klasika v podobě bublaniny … a protože jsem chtěla rychlou, nenáročnou a hlavně takovou nějakou klasickou piškotovou, zalistovala jsem zase v sešitku mé prababičky. Třešně jsme s kamarádkou Ali sbíraly u ní na chalupě v Trojanovicích a já jí pak pohostinnost a štědrost oplatila plnou krabičkou bublaniny … Jednoduše řečeno … třešně se k ní zase vrátily, jen v trochu jiné podobě. 😀
Prý chutná jako cukrářské piškoty, takže pokud je máte rádi, neváhejte a určitě si ji upečte.

 

Ingredience (forma s odnímatelným dnem o průměru 28 cm)

120 g polohrubé mouky
160 g cukru krupice
4 vejce pokojové teploty (žloutky a bílky zvlášť)
špetka soli
500 g třešní (já je nevypeckovala)
cukr moučka na poprášení po upečení

máslo na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy

Postup

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C, formu vymažu máslem a vysypu moukou.
Do bílků dám špetku soli a vyšlehám z nich pevný sníh. Postupným přisypáváním zašlehám cukr. Přidám žloutky a nakonec vmíchám mouku. Těsto rozprostřu do formy a pokladu třešněmi. Peču 40-45 minut (doporučuji zohlednit zkušenosti s vlastní troubou).
Po upečení a vychladnutí zapráším moučkovým cukrem.

 

Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

Třešňová bublanina II

 

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

12 Komentáře
  • Odpověď Zuzana 16.6.2018 at 14:20

    Bublanina dopečena a je skvělá. Večera se asi nedočká :). Oceňuji, že je to recept bez kypřícího prášku a super rychlý. Vše umícháno v jedné misce.

  • Odpověď Aneta 24.6.2018 at 6:11

    Děkuji za skvělý recept,koláč je úžasně nadýchaný,mňam:)

    • Odpověď pěkně vypečený blog 29.6.2018 at 5:24

      Děkuji, Anet, jsem ráda, že jste s receptem spokojená. Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Katka 3.7.2018 at 10:32

    Recept vypadá zajímavě a těším se, až jej vyzkouším. Jen jsem překvapená těmi nevypeckovanými třešněmi – máte jistotu, že třešně nejsou uvnitř červivé? U nás na zahradě je totiž červivá skoro každá druhá a takový objev v zákusku člověku asi na chuti nepřidá… :-/

    • Odpověď pěkně vypečený blog 3.7.2018 at 12:41

      Milá Katko, doporučuji, u čtenářů má recept velký úspěch. Nevypeckované třešně si troufám použít pouze z našeho stromu … a hlavně jen ty první třešně, ve kterých červíky nemáme (aspoň teda při ohledávání, kdy je kluci jí čerstvé a pečlivě si každou rozkousávají a kontrolují, žádné nenašli). :) Přeji vydařené pečení a hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Natálie 2.8.2018 at 17:54

    Naprosto vynikající recept, doporučuji před podáváním posypat ještě skořicí 😉

  • Odpověď Romana 18.8.2018 at 19:00

    Dnes jsem ji také vyzkoušela Dala jsem špaldovou polohrubou mouku, třtinový moučkový cukr a švestky. Bublanina je výborná a opravdu chutná po piškotech :)

    • Odpověď pěkně vypečený blog 20.8.2018 at 15:41

      Jsem ráda, že chutná. :-)

  • Odpověď Karolína 15.4.2019 at 11:15

    Vynikající i s meruňkami z mrazáku. Zase posílám velký dík, tuto výbornou rychlovku budu dělat asi docela často. ?

    • Odpověď pěkně vypečený blog 15.4.2019 at 14:47

      Děkuji za zpětnou vazbu a taky za tip. :) Vyzkouším! Tak ať se pečení stále daří a vše chutná. Lucie

    Napsat komentář: Aneta Zrušit