Svatební koláče – po mé prababičce

Svatební koláče

 

Za dob, kdy ještě má prababička sloužila u bohatých pánů, nemohli si její pekařské dovednosti vynachválit. Proto jsem ráda, že mi po ní zůstalo pár receptů a snad i trochu talentu. Tento recept patří mezi časově náročnější, proto jsem si na něj dodávala dlouho odvahu. Jakékoli malé koláčky mi vždycky připadaly hodně obtížné, ta příprava, postup … Přiznám se, první pečení před pár lety dopadlo strašně. Tedy koláčky byly chuťově dobré, ale na focení to ještě zdaleka nebylo. Nevzdávala jsem to a s každým dalším pečením jsem jejich vzhled zlepšovala. Od té doby jsem pekla koláče na svatbu nejedné z mých kamarádek, prababička by ze mě měla radost. Recept vytahuji ze šuplíku a s radostí se o něj s vámi podělím :) Ať vám chutnají…

 

Ingredience

300 g hladké mouky
500 g polohrubé mouky
200 g hrubé mouky
200 g cukru krupice
2x vanilkový cukr
1 zarovnaná lžíce soli
5 žloutků
1 celé vejce
1 máslo (250 g)
1/2 litru mléka
citronová kůra ze dvou citronů
1 a 3/4 kostky droždí + lžička cukru krupice + 6 lžiček vlažného mléka – na kvásek
na potření před pečením: 6 žloutků + trochu mléka
na potření po upečení: 50 g másla

 

Postup

Z této dávky udělám přibližně 60 koláčů. Připravím si plechy s pečicím papírem.

Do misky rozdrobím droždí, které by mělo mít pokojovou teplotu, přidám lžičku cukru, mléko, smíchám a přikryji utěrkou. Na teplém místě nechám vzejít kvásek.

Proseji všechnu mouku, přidám sůl, bílek, citronovou kůru a mléko, které jsem si lehce ohřála. Cukr krupici, vanilkový cukr, žloutky a máslo společně vyšlehám. Poté přidám k mouce i s hotovým kváskem.

Za pomocí robota nechám těsto hnětat 20 minut, občas lehce popráším hladkou moukou, aby se nelepilo. Jakmile je těsto hotové, opět lehce popráším hladkou moukou, přikryji utěrkou a na teplém místě nechám kynout 1,5 až 2 hodiny.

Po vykynutí rozděluji těsto (na moukou posypané ploše) na stejné kousky, na které pokládám náplň, zavinu a v dlani vypracuji kuličky. Do každé vytlačím sklenicí důlek na posypku nebo povidla s mandlemi. Potírám žloutky, které smíchám s mlékem.

V předehřáté horkovzdušné troubě na 170 °C peču zhruba 12 minut. Po vytažení potírám koláčky rozpuštěným máslem.

 

Koláče si můžete naplnit či nazdobit podle vlastní chuti, já připravuji tyhle náplně a posypku:

Tvarohová náplň (na 30ks koláčů)

3x tvaroh v kostce
5 lžic cukru krupice
3 žloutky
půl lžíce Solamylu

na ozdobení tvarohových koláčů používám 70g loupaných a půlených mandlí

 

Povidlová náplň (na 15 ks koláčů + povidla na zdobení tvarohových koláčků)

750g povidel
rum dle chuti
lžíce cukru moučka
lžíce Solamylu

 

Maková náplň

200g mletého máku
400 ml mléka
2 lžíce povidel
4 lžíce cukru krupice
rum dle chuti

Mák povařím s mlékem na hustější kaši, pak přidám všechny ostatní ingredience.

Na ozdobení makových koláčů používám třešně.

 

Posypka

250 g polohrubé mouky
100 g cukru moučka
100 g změklého másla

Ručně vše spojím a vytvořím posypku.

 

Svatební koláče

 

Svatební koláče

 

 

Svatební koláče

 

Svatební koláče

 

Svatební Koláče

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

61 Komentáře
  • Odpověď Zuzka 25.2.2016 at 17:15

    Toto je to nejlepší kynuté těsto, jaké jsem kdy vyzkoušela. Od loňského léta, kdy jsem Váš blog objevila, jsem jej vyzkoušela na spoustu různých způsobů ať už jako záviny, koláče, šneky… a nezklamalo ani jednou. Pečivo vydrží vždy dlouho měkké a vláčné. Zkrátka výborné. Děkuji za tento recept a přeji ať se Vám i nadále daří!

    • Odpověď pěkně vypečený blog 26.2.2016 at 9:48

      Milá Zuzi, udělala jste mi svým kometářem velkou radost. :-) Jsem moc ráda, že jste s těstem spokojená a že se Vám osvědčilo i při přípravě jiných dezertů. Přeji Vám příjemné pečení a mějte se hezky, Lucie.

  • Odpověď Jana 16.4.2016 at 15:40

    Milá Luci, tak musím říct, že už jsem vyzkoušela hooodně kynutých těst ,zaručeně „těch nejlepších“ :) ale dnes jsem poprvé zkusila to vaše a můžu říct, že je naprosto vynikající!!! dle mého, to nejlepší, co jsem kdy dělala :) Vůbec nelepí, krásně se s ním dělá, netrhá se a dokonale se rozplývá na jazyku 😀 moc děkuji za skvělý recept :) Jana

    • Odpověď pěkně vypečený blog 16.4.2016 at 19:50

      Milá Jani, jsem nesmírně ráda za Váš komentář, moc mě potěšil. :-) Tohle těsto je vážně skvělé a je úžasné, že jste ho zkusila, jste spokojená a máte z něj radost. Přeji Vám příjemné dny a úspěšné pečení, Lucie.

  • Odpověď Zuzka 13.4.2017 at 9:28

    Dneska jsem je pekla poprvé a určitě ne naposledy. I když jsem teda měla trochu řidší těsto a musela jsem dosypávat mouku, ale nakonec bylo těsto krásně vláčné a velmi dobře se s ním pracovalo. Děkuji a super recept a přeji krásné dny. Zuzka

    • Odpověď pěkně vypečený blog 14.4.2017 at 13:33

      Milá Zuzko, jsem ráda, že jste koláče zkusila. :-) Co se týče řídšího těsta … občas se mi to taky stane. Hodně záleží na značce mouky, na lepku … ale přisypáním se nic nezkazí. Těší mě, že jste spokojená. Úplně jste mě navnadila, hned bych si je dala. Přeji moc hezké Velikonoce. Lucie

  • Odpověď Zdenka 16.5.2017 at 7:26

    Dobry den, rada bych zkusila vas recept, jen nemam trpelivost delat male kolacky. Muzu testo dat na plech a rozkrajet po upeceni? Dekuji za radu

    • Odpověď pěkně vypečený blog 16.5.2017 at 7:47

      Milá Zdeni, určitě je to zajímavý (a praktický) nápad, ale já osobně, s tímto receptem, tuhle zkušenost nemám. Těsta by bylo z jedné dávky moc a netuším, jak by se zachovalo na celém plechu. Každopádně Vám mohu doporučit jiný vynikající kynutý koláč, který můžete dát na plech v každém případě. Já ho nejčastěji dělávám se švestkami … http://www.peknevypecenyblog.cz/kynuty-svestkovy-kolac-ke-spolecne-odpoledni-kave/
      Přeji, ať se pečení vydaří a pochutnáte si. :-) Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Elke 10.6.2017 at 6:56

    Dobrý den,za měsíc vdávám dceru, tak začínám trénovat na koláčky, určitě Váš receptík vyzkouším. Jen prosím, jak děláte koláče, které mají vzhled kytiček? Kraje naříznete, před pečením..?
    Děkuji,Elke

    • Odpověď pěkně vypečený blog 11.6.2017 at 20:33

      Dobrý večer, koláčky jsou stříhané nůžkami (do bochánku s makovou náplní udělám důlek, potřu žloutkem – smíchaným s mlékem, nastříhám, zasypu posypkou a dozdobím třešní). Přeji, ať se daří a vy slavíte úspěchy. :-) PS: Kdyby cokoliv, tak se ptejte. Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Lucie 11.7.2017 at 16:56

    Dobrý den. Chci vám pochválit váš recept. V květnu jsem pekla koláčky na svatbu /teď už/ švagrové. Pro 70 lidí. Naštěstí mi pomohly 3 kamarádky tak se to dalo zvládnout. 600 ks!!! 😀 Těsto bylo super a hlavně koláčky sklidily veliký úspěch. Na přání nevěsty jsme je dělali malinké. Bylo to náročné ale výsledek stál zato. Přeji vám, ať se vám daří a ještě jednou díky za krásnou inspiraci.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 15.7.2017 at 14:38

      Milá Luci, jste naprosto úžasná! To je teda počet. 😀 Jsem ráda, že se recept mé prababičky takhle šíří a dělá radost. Děkuji za zpětnou vazbu, ať se stále daří. :-) Lucie

  • Odpověď Jiří Gadula 2.12.2017 at 18:19

    Dobrý den :) vadí hodně když místo másla do těsta použiju Heru ? :) Děkuji

    • Odpověď pěkně vypečený blog 3.12.2017 at 13:12

      Milý Jiří, s Herou nemám zkušenosti, takže netuším, jaké z tohoto tuku mohou ve finálním výsledku koláče být. Z másla jsou voňavé a chuťově výborné. Přeji vydařené pečení a hezké adventní dny, Lucie.

  • Odpověď Dasa 1.2.2018 at 8:43

    Poprvé v zivote jsem pekla koláče :) našla jsem váš recept trénují na svatbu udělala jsem první várku do druhého dne nebyla 😀 sice vzhledově musím do trénovat ale chuťově boží. Takže tyhle koláče budou na moji svatbě :) tak jdu dnes modelovat další dcera má zítra karneval ze skoljy snad se povedou :) děkuji

    • Odpověď pěkně vypečený blog 1.2.2018 at 20:13

      Milá Daši, já jsem z Vašeho komentáře úplně nadšená. :) Tohle se tak hezky čte! Držím palce, abyste koláče měla dokonalé i na oko, přesně takové, jaké si je přejete mít. Přeji hezké dny, Lucie.

      • Odpověď Dáša 3.1.2019 at 16:58

        Zdravím, musím přiznat trénovali jsme často 😀 byl to už náš koníček. Na svatbu se povedly ,sice podle fotek je nebudu mít asi nikdy 😀 ale jsou prostě skvělé i šišaté a buclaté. Po nějaké době budeme hrdě péct na oslavu narozenin tak už se na ně i já těším. Hezký Nový rok 2019 přeji

        • Odpověď pěkně vypečený blog 6.1.2019 at 10:07

          Milá Dášo, jsem ráda, že koláče chutnají. Tvar vypilujete, ale ony se sní i ty šišaté.:D Přeji Vám, ať díky nim i nadále sklízíte chválu a přeji v novém roce jen to dobré. Lucie

  • Odpověď Svetlana 20.2.2018 at 17:35

    Chcela by som piecť Vaše úžasne vyzerajúce koláče, len neviem koľko masla máte na mysli pod 1 maslom, jednu osminku (125 g) alebo 250 g? Vaďka.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 20.2.2018 at 18:51

      Milá Světlano, děkuji za postřeh, už jsem údaj k receptu připsala. :-) Je to 250 g máslo. Koláče jsou výborné. Ať se povedou a chutnají také Vám. Přeji pohodové pečení a hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Aneta 3.3.2018 at 13:38

    Dobrý den, vypadají nádherně, zítra se na ně chci vrhnout.. Jen bych se chtěla zeptat, kolik přijde tedy žloutků do těsta?

    • Odpověď pěkně vypečený blog 5.3.2018 at 10:19

      Milá Anet, omlouvám se, že jsem nezareagovala obratem. Do samotného těsta přijde žloutků 5, na potření koláčků pak takových 5-6 určitě. Pokud se teprve chystáte na pečení, přeji, ať se vše podaří dle Vašich představ. Hezké dny, Lucie.

      • Odpověď Tereza 21.1.2019 at 21:43

        Zdravim Vas, recept urcite vyzkousim, vypada vyborne! Jen mi tedy po precteni komentaru nesedi ty pocty vajec. V ingrediencich na testo stoji 5 zloutku a 1 cele vejce a zde v komentarich pisete, ze do testa ma prijit jen 5 zloutku. Kam se tedy podel ten sesty z celeho vejce? Diky za odpoved a at se Vam dari

        • Odpověď pěkně vypečený blog 22.1.2019 at 7:10

          Dobrý den, Terko, omlouvám se za nesrovnalosti, ten šestý žloutek mi v té odpovědi utekl. Patří tam společně s bílkem (do těsta se dává jedno celé vejce). Přeji, ať se koláčky povedou a slaví úspěch i u vás. Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď pěkně vypečený blog 10.4.2018 at 9:32

    Milý Aleši, také jsem řešila tenhle problém „nafouknutých brambor“. Zkuste snížit teplotu v trubě, snažte se koláče (speciálně tyhle zdobené povidly) nenechávat moc překynout. Nejlepší je, koláče nazdobit a dát je hned do trouby. Po 5 minutách můžete troubu otevřít a zavřít. Tím také trochu spadnou, ale nijak jim to neublíží. A pak je dobré, mít dostatečně hustá povidla. Věřím, že to zamrzí, když se tak pracné koláče nepovedou podle představ. Ale věřím, že na ně nezanvřete, protože chuťově opravdu stojí za to. Kdyby cokoliv, tak se ozvěte. Když to bude v mých silách, ráda pomohu. Přeji hezké jarní dny, Lucie.

  • Odpověď Monika Bažantová 17.4.2018 at 17:12

    Dobrý den, myslíte, ze by se z tohoto receptu daly udělat i svatebni mini koláčky? Chtěla bych udělat kamarádce ke svatbě, ale nemám žádný osvědčený recept. Děkuji za odpověď

    • Odpověď pěkně vypečený blog 18.4.2018 at 19:21

      Milá Moniko, s těstem se pracuje dobře a chuťově je výborné. Každopádně jsem z něj mini koláčky ještě nepekla. Koláčky byste asi zdobila pouze z vrchní strany, že? Pak bych nenechávala překynout těsto, aby Vám náplň na koláčcích zůstala a nestekla. Pokud se do nich pustíte, tak přeji, ať se podaří. Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Nikol Zielinski 2.6.2018 at 12:11

    Dobry den chtela bych se zeptat kolik gramu drozdi budu potrebovat ziji v USA a v obchodech jsou jina baleni.Dekuji za odpoved Nikol

    • Odpověď pěkně vypečený blog 2.6.2018 at 16:29

      Dobrý den, Nikol, na gramy by to mělo být 74g droždí. Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Radko Horák 8.6.2018 at 5:26

    Zdravím, mám dotaz, jak dlouho upéci koláčky v létě , aby zůstaly čersvé.

    Předem moc děkuji za odpověď.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 11.6.2018 at 10:17

      Milý Radko, koláčky jsou výborné ještě třetí den po upečení … pokud vydrží a jsou dobře skladované, tak jsou měkké i den čtvrtý. Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Marie 16.1.2019 at 8:40

    Vždy koláče v důlku propíchám vidličkou, sice se při pečení trochu nafouknou, ale pak zase splasknou.

  • Odpověď Martina 25.3.2019 at 19:31

    Dobrý den, myslíte, že by se koláčky daly třeba na týden zamrazit? Která náplň by pro to byla nejvhodnější? :) Děkuji mockrát za odpověď.
    Martina

    • Odpověď pěkně vypečený blog 25.3.2019 at 20:35

      Dobrý den, Marti, po upečení mrazím tyhle koláčky prakticky pokaždé … A je jedno, čím jsou naplněné. Důležité je, zamrazit je čerstvé (ale musí být dobře vystydlé). Přeji, ať se povedou a chutnají. :) Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Iveta 22.7.2019 at 8:39

    Dobrý den, myslíte, že tento recept je vhodný na domácí pekárnu?? Jde mi jen o to míchání a kynutí. Koláčky bych pekla potom v troubě.

    Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den. Iveta

    • Odpověď pěkně vypečený blog 23.7.2019 at 12:06

      Dobrý den, Ivet, tyhle koláče nedělám v domácí pekárně, připravuji je tak, tak je dělávala babička. Každopádně to při snížení dávky ingrediencí (mouky je hodně), můžete vyzkoušet a pak mi napsat, jaké byly. Sama jsem zvědavá.. Držím palce, a ať jsou podle vašich představ. Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Hana 28.7.2019 at 21:53

    Dnes jsem dělala těsto v domácí pekárně a koláčky jsou fantastické.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 6.8.2019 at 6:34

      Jsem ráda, že se povedly a chutnají, Lucie.

  • Odpověď Annie 19.8.2019 at 19:35

    Zdravím;) moc rada bych vyzkoušela vaše koláče, ale rozhodne méně kusů 😉 kdybych chtěla upéct do 30 koláčů, mužů se řídit tím, ze dam všeho půlku? To pečení je hrozná alchymie 😀

    • Odpověď pěkně vypečený blog 20.8.2019 at 12:44

      Dobrý den, z poloviční dávky peču tyhle koláče taky. Takže se toho nebojte a zkuste je. :) Přeji, aby se povedly, chtnaly a měla jste z nich radost. :) Hezké letní dny, Lucie.

  • Odpověď Natálie 23.8.2019 at 18:31

    Dobrý den,
    Použila jsem Váš recept na posvicenske koláčky, udělala jsem je z poloviční dávky, to přece bude až až….
    Haha, to jsem ovšem netušila, jak vynikající budou a hlavně, jak rychle budou mizet z talíře!!!
    Předpokládám, že mě zítra čeká další dávka, tentokrát se ovšem již poučím co se množství týče.
    Jen se zeptám, jak je nejvhodnější koláčky skladovat, aby vydržely takto krásně vláčné? Je vhodná lednice?
    Děkuji moc za Vaše recepty! Od Vánočního cukroví, přes koláče až po tvarohovou bábovku, vážně nemají chybu ??

    • Odpověď pěkně vypečený blog 15.9.2019 at 17:25

      Dobrý den, omlouvám se, že jsem nereagovala obratem. Koláče většinou mrazím, pokud to stihnu. 😀 Moc Vám děkuji za milá slova, jsme ráda, že jste s recepty spokojená. :) Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Eva 23.12.2019 at 13:48

    Dobrý den, prosím, chtěla bych se zeptat kolik je potřeba másla. Nevím, jestli je potřeba celkem 250 g, tj. 200 g másla dáme do těsta a 50 g na potření po upečení nebo celkem 300 g, tj. 250 g másla dáme do těsta a 50 g na potření. Když jsem dala 250 g másla do těsta, tak bylo hodně řídké.
    Děkuji moc a přeji krásné svátky vánoční.
    Eva

    • Odpověď pěkně vypečený blog 23.12.2019 at 21:51

      Milá Evi, máslo dávám do těsta celé, tedy 250 g. Pokud je těsto řídké, přisypávejte při hnětení mouku. Někdy se mi také stává, že mouka není ve své nejlepší kondici a těsto je řidší. Přispypat můžete trochu hladké i polohrubé. Ať se koláče podaří dle představ. Šťastné a veselé, Lucie.

  • Odpověď Lucie 21.4.2020 at 19:45

    Dobrý den, chystám se vyzkoušet tento Váš recept, je možné použít sušené droždí? Pokud ano, kolik ho bude potřeba na Vámi uvedené množství surovin?
    Děkuji za odpověď, Lucie

    • Odpověď pěkně vypečený blog 26.4.2020 at 9:57

      Dobrý den, Luci, koláče jsem zatím pekla jen z čerstvého droždí. V opačném případě bych je pekla podle návodu uvedeném na sušeném droždí. Tedy jeden sáček na 500 g mouky. Ať se daří, Lucie.

  • Odpověď Michaela 22.4.2020 at 8:44

    Dobrý den, mám v plánu vyzkoušet Vaše koláčky.

    Moc se na to těším, ale mám z toho docela respekt. Jsem v pečení koláčků zacatecnik. Koláčky jsme pekla před nedávnem poprvé, kdy se dělaly prvně placky a pak se plnily, ale nebyla jsem spokojená s těstem, tak jsem hledala dál a našla jsem Váš blog.

    Chtěla bych se ale zeptat, kolik cca mají koláčky v průměru, ať vím, kolik toho udělat, zda poloviční dávku, anebo pouze 1/4 dávky.

    Dále bych se chtěla zeptat, kolik má cca gramáž jeden kousek těsta na jeden koláček? Ať nedělám příliš malé nebo velké kusy.

    A poslední, asi nejdůležitější otázka, chtěla bych se zeptat, zda máte nějaký fígl, jak připravit kousky na náplň a jak zavinout těsto, aby plňka nebyla všude, jen ne uvnitř a vznikla krásná koule, ze které nikde plňka nevytéká a aby těsto neprasklo a plňka nevytékala, když se kulička stlačí do požadovaného tvaru. Nějak si to nedovedu představit, jak to udělat, aby to nedopadlo katastrofou.

    Předem moc děkuji za odpověď.

    Přeji hezký slunečný den

    • Odpověď pěkně vypečený blog 26.4.2020 at 10:35

      Dobrý den, Míšo, omlouvám se, že jsem nereagovala obratem. Tyhle koláče jsou výborné, ale rozumím tomu, že z nich máte respekt. Poprvé se nemusí podařit úplně na jedničku, chce to trochu cviku, aspoň v mém případě tomu tak bylo. Každopádně co do chuti, budou doslova neodolatelné, takže se drobné nedostatky ztratí v mžiku oka. 😀
      Průměr koláčku je asi 8 cm, gramáž jednoho kousku těsta je přibližně mezi 37-40 g. Plňku se snažím dávat do prostřední části těsta, malinko si ho po stranách roztáhnu, abych měla z každé strany stejnou část těsta na zakrytí plňky. Začistím v dlani, těsto drží a udrží i náplň při pečení. Ono se může stát, že při pečení hodně vyrostou v troubě a pak můžou prasknout v té vrchní části. Takže doporučuji buď snížit teplotu, vyvětrat troubu a nenechat koláče překynout, obzvlášť v případě povidlové náplně. Ostatní náplně jsou v pohodě. :) Budu držet palce, kdyby cokoliv, tak napište. Budu si hlídat, aby se Váš komentář nezatoulal ve spamu. Krásnou neděli a ať se daří, Lucie.

      • Odpověď Michaela 27.4.2020 at 7:25

        Koláčky byly výborné, akorát to plnění bylo něco hrozného u tvarohové náplně 😀 buď mi to teklo místy, kde se těsto nechytlo, anebo mi těsto prasklo a vytékalo mi to tamtudy. Bude to chtít asi cvik. Plenění makových už bylo ok.

        U tvarohové plňky byl problém, že byla příliš tekoucí, neměla jsem kostku, ale kelímek, možná tohle byl kámen úrazu, i když výrobce psal, že je to to samé, jen změna obalu (tvaroh byl hustý, nebyl vodnatý, jako ve vaničkách).

        Každopádně recept na těsto je skvělý. Akorát dělala jsem nakonec z 1/3 dávky a při hnětení jsem musela dosypávat docela dost hladké mouky.

        Každopádně mám jeden dotaz, co pak děláte s tolika bílky, co zbydou?

  • Odpověď Michaela 2.5.2020 at 12:47

    Dobrý den, Lucko,

    chtěla jsem se ještě zeptat, zda by případně šlo zaměnit místo tolika žloutků celá vejce? Že by ve výsledku místo 5 žloutků a jednoho celého vejce dalo 3 menší vejce (případně 2 větší)? Mohla by tato změna zapříčinit nějaký problém, nebo zhoršení chuti koláčků?

  • Odpověď Sam 3.5.2020 at 13:48

    Já dělám z poloviční dávky z 2 žloutků a 1 vejce a je to dobré..myslím že bílky udělají pečivo ve výsledku tvrdší naopak žloutky zjemňují..

  • Odpověď Kačka 29.7.2020 at 6:25

    Dobrý den Lucko, včera nebo vlastně dneska jsem pekla Vaše koláčky (dopekla jsem asi ve dvě ráno) a jsou výborné. Pekla jsem je poprvé a ještě jsem to úplně nevychytala, takže nejsou nejkrásnější, ale na chuti to nic nemění.
    Moc děkuji za skvělý recept, určitě je někdy zopakuji.
    Hezký den
    Kateřina

  • Odpověď Michaela 31.10.2020 at 21:18

    Velke diky autorce! Konecne kynute testo, ktere je presne dle mych predstav.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 1.11.2020 at 15:07

      Moc Vám děkuji, jsem ráda, že jste spokojená. :) Lucie

  • Odpověď Kristína 22.1.2021 at 12:51

    DOBRÝ DEN, chtěla bych se zeptat v ingrediencí máte napsáno 5 žloutku a 1 celé vejce ale v postupu máte napsany bílek ten bílek ma být 1 nebo z těch 5 žloutku děkuji za odpověď

    • Odpověď pěkně vypečený blog 24.1.2021 at 21:50

      Dobrý večer, Tinuško, omlouvám se, že jsem nereagovala obratem, do těsta patří pouze jeden bílek. Lucie

  • Odpověď Lenka 17.7.2021 at 8:11

    Dobry den, tak tento recept na kynute testo je uplne vynikajici! Moc dekuji! ?

  • Odpověď Simča 30.9.2021 at 13:30

    Dobrý den,

    Teda, vypadají vážně krásně ?
    Můžu se zeptat, pokud bych dělala asi tak velikostně stejné koláčky jako máte na fotečkách, kolik jich z této dávky cca bude? V lednu bych si je ráda upekla na svatbu ?

    Moc děkuji za odpověď.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 11.10.2021 at 7:40

      Dobrý den, Simčo, děkuji. :) Z jedné dávky mám přibližně 55-60 koláčků. Na svatbu jsou ideální. :) Tak budu držet palce, ať se povedou a chutnají. Hodně štěstí! Klidné podzimní dny, Lucie.

  • Odpověď Veronika 24.3.2022 at 8:09

    Lucie!
    Vaše recepty jsou super boží! Děkuji. Pekly jsem s dcerou koláčky a chutnaly jako od mojí babičky, a ty byly nedosažitelně dobré. Recept se nám nezachoval, babi pekla „od oka“. To se nedalo. :) Tak moc děkujeme!
    Mějte se krásně! Veronika

  • Napsat komentář: Jana Zrušit