Sušenky s makadamovými ořechy

sušenky s makadamovými ořechy

Oříšky jsme měli rádi vždycky, ale poslední dobou jsme na nich ještě o trochu víc závislí. 😀 Můj muzikant má v oblibě klasické  buráky, kluci nesolené pistácie a já zbožňuji para a makadamové. Děláme si s nimi například smoothie nebo je jen tak zobeme. Makadamové oříšky používám při pečení také do sušenek a mohu je vřele doporučit.
Do těsta jsem vmíchala mimo jiné i pecičky bílé čokolády, které se do něj při pečení krásně rozpustí. Sušenky jsou po upečení křupavé, pak však mají tendenci tvrdnout. Uchovávám je tedy v plechové dóze, do které dám např. na noc půl krajíčku chleba, díky kterému sušenky lehce zvláční. V uzavřené dóze vydrží přibližně týden. Pokud je ovšem nesníte hned. 😀

 

Ingredience (na 45 ks)

130 g celozrnné špaldové mouky
125 g hladké mouky
150 g třtinového cukru
1 lžíce domácího vanilkového cukru
150 g povoleného másla
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
120 g bílé čokolády
100 g makadamových ořechů – lehce nasekaných

 

Postup

Troubu předehřeji na 170 °C a přichystám si plechy vyložené pečícím papírem. Za pomoci kuchyňského robota vyšlehám máslo s vanilkovým a třtinovým cukrem. Trvá to přibližně 5 minut, dokud nevznikne krémová konzistence. Pak přidám vejce, lžičku extraktu a společně prošlehám. Oba druhy mouky smíchám s práškem do pečiva, solí a ručně přimíchám k máslové směsi. Přidám čokoládu a ořechy. Z těsta tvořím kuličky, které pak prsty vytvaruji do velikosti mince silné přibližně 0,5 cm (viz. foto). V dostatečné vzdálenosti pokládám na plech a peču 12 minut nebo dozlatova.

 

sušenky s makadamovými ořechy

sušenky s makadamovými ořechy

sušenky s makadamovými ořechy

sušenky s makadamovými ořechy

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

2 Komentáře
  • Odpověď Kika 24.1.2016 at 22:26

    Vyzerajú skvelo! Kika – Blog for smile

    • Odpověď pěkně vypečený blog 25.1.2016 at 7:38

      Zdravím Vás, Kiko :-) Děkuji, jsem ráda, že se líbí. Lucie

    Zanechte odpověď