Špaldové muffiny s lískovými ořechy

Špaldové muffiny s lískovými ořechy

Původně jsem plánovala, že dám tyhle muffiny na blog už dříve. Ale potom jsem se rozhodla připravit jejich vánoční verzi. Vy, kteří se nechystáte péct vánočku a budete si chtít také zamlsat, můžete zvolit tuhle zajímavou variantu muffinů ze špaldové mouky, jablek, medu, třtinového cukru, jogurtu a oříšků … Díky ingrediencím, které obsahují, mají dokonalou chuť a jsou úžasně vláčné. V nejbližší době je budu určitě péct znovu, možná hned mezi svátky, kdy nás bude navštěvovat spousta přátel. Jsou rychlé, snadné, voňavé a určitě stojí za vyzkoušení … nejen o Vánocích. :-)

 

Ingredience

250 g špaldové mouky
125 g třtinového cukru
2 vejce
1 lžička mleté skořice
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
125 ml medu
2 lžíce bílého řeckého jogurtu
125 ml rostlinného oleje
2 střední jablka
malá hrst lehce nasekaných lískových ořechů (vmíchají se do těsta)
Posypka – hrst lehce nasekaných lískových ořechů (posypou se jimi muffiny před pečením)

Postup

Troubu předehřeji na 170 °C a připravím formu na muffiny a 12 ks papírových košíčků.
Jablka umyji, oloupu, zbavím jadřince a nastrouhám na hrubém struhadle.
Do jedné mísy dám mouku, prášek do pečiva, skořici, ořechy a vmíchám nastrouhaná jablka. Ve druhé míse vyšlehám vejce s cukrem, medem, olejem a jogurtem. Poté tuto směs společně promíchám s obsahem první mísy.
Košíčky plním zhruba do dvou třetin a posypu ořechy.
Peču 20-25 minut. Po upečení nechám muffiny malinko vychladnout, poté je vyndám v papírových košíčcích z formy a nechám je vychladnout úplně.

Špaldové muffiny s lískovými ořechy

Špaldové muffiny s lískovými ořechy

Špaldové muffiny s lískovými ořechy

Špaldové muffiny s lískovými ořechy

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

12 Komentáře
  • Odpověď Marketa 21.12.2015 at 8:43

    Vypadají báječně. Muffiny pečuje ráda a často. Tuto variantu určitě vyzkouším.

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//FASHION BOOK

    • Odpověď pěkně vypečený blog 21.12.2015 at 17:02

      Markéto, vyzkoušejte, jsou úžasně vláčné a opravdu dobré. Máme tyhle nejraději. :-) Krásné Vánoce, Lucie.

  • Odpověď Kristýna Pavlačková 21.12.2015 at 17:27

    Muffiny jsem pekla dnes a jsou naprosto vynikající. Místo lískových oříšků jsem tam dala vlašské, protože jich mám aktuálně hojné zásoby, a opravdu musím říct, že muffiny jsou dobré a krásně vláčné. Navíc nejsou přeslazené, což je parádní. Myslím, že mě velice brzy čeká pečení další várky. Pravděpodobně hned zítra :)

    • Odpověď pěkně vypečený blog 22.12.2015 at 13:05

      Kristýno, tak to mě opravdu moc těší. Tyhle muffiny máme taky moc rádi. Já na nich nejvíc zbožňuju právě jejich vláčnost. Přeji Vám příjemné pečení a krásné Vánoce. Lucie

  • Odpověď Dominika Pudilova 16.1.2016 at 10:40

    Neskutecne vynikající! Zvadla jsem to se svým 4 letym synem. Dlouho teda rozhodne nevydrží. Máte skvěle recepty.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 16.1.2016 at 19:13

      Zdravím Vás, Dominiko :-) Tak to mě opravdu těší, že Vám muffiny udělaly radost a že Vám chutnaly. Děkuji za pochvalu. Přejí Vám příjemné dny, Lucie. :-)

  • Odpověď Peťa 27.3.2016 at 14:04

    Pěkný den Lucie, dneska jsem vyzkoušela tyto muffiny a jsou výborné. Jen se po nich zaprášilo :) Na večeři bude Koláč Caprese :) Díky za Vaše skvělé recepty :)

    • Odpověď pěkně vypečený blog 27.3.2016 at 16:24

      Dobrý den, Peti :-) Vy jste báječná. 😀 Jsem ráda, že se Vám u mne na blou líbí a zkoušíte recepty, ze kterých pak máte radost. Tak doufám, že si opět pochutnáte i na slaném koláči. Lucie

  • Odpověď Denisa 19.3.2017 at 17:30

    Milá Luci, připojuji se k pochvale za úžasné muffiny! Většinou je peču z celozrnné pšeničné mouky s banány, ale Vaše spaldove jsou výborné. Děkuji za tip:-) Panna cottu nechám na příště:-) Krásnou neděli!

    • Odpověď pěkně vypečený blog 20.3.2017 at 8:27

      Denisko, skvěle jste si vybrala, muffiny bych doporučila každému. Jsou nej … mám radost, že chutnají i Vám. Mějte se hezky. :-)

  • Odpověď Kateřina 22.7.2019 at 7:19

    Dobrý den, asi hloupý dotaz, ale jsem nezkusena pekarka 😀…ta spaldova mouka hladka nebo polohruba?
    Děkuji

    • Odpověď pěkně vypečený blog 23.7.2019 at 12:01

      Dobrý den, použila jsem špaldovou hladkou. Ať se povedou a chutnají, Lucie.

    Zanechte odpověď