Rybízová bublanina

Rybízová bublanina

Po návratu z dovolené jsem zatoužila po bublanině …. s červeným rybízem. Maminka mi doporučila jednu rychlou, kterou dělává s třešněmi, takže moje rybízová variace byla vlastně takovou premiérou. Při pečení jsem zvolila menší formu, proto byla bublanina docela vysoká. Z toho důvodu jsem ji i pekla o trochu déle než běžnou buchtu. Na chuť to každopádně nemělo vůbec žádný vliv. Akorát z estetického hlediska se mi moc nepozdávala, takže jsem dokonce uvažovala, jestli ji neupeču znovu. Nakonec jsem ji ale podruhé nepekla a nafotila vám ji v celé té její „kráse“ :-). Sladkého už jsme totiž měli tento týden víc než dost, protože se u nás slavilo a já dělala narozeninový dort … borůvkový. Brzy ho také nasdílím na blog. :-)

Ingredience (hrnek o objemu 250 ml)

4 vejce pokojové teploty – žloutky a bílky zvlášť
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 lžíce domácího vanilkového cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje (použila jsem řepkový)
1 sáček kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
máslo na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy
čerstvý červený rybíz

Postup (použila jsem formu o průměru 22 cm, pro nižší bublaninu doporučuji větší)

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C a připravím si plech nebo zapékací formu, kterou vymažu máslem a vysypu moukou.
Žloutky vyšlehám s oběma druhy cukru do pěny. Vmíchám mouku, kterou jsem smíchala s práškem do pečiva a solí. Přidám mléko a olej. Nakonec vyšlehám bílky do pevného sněhu a vmíchám je do žloutkové části těsta. Posypu rybízem a peču 45 minut.
Rybízová bublanina
Rybízová bublanina
Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

13 Komentáře
  • Odpověď pěkně vypečený blog 4.8.2017 at 20:49

    Milá Báro, to muselo být krůté … 😀 😀

  • Odpověď Petra Blazkova 1.9.2017 at 15:43

    Tenhle recept je genialni, povedla se mi podle nej hned na prvni pokus (boruvkovo-malinova). Pritel ji ohodnotil jako nejlepsi bublaninu, jakou kdy jedl :) Dneska jsem delala ostruzinovou, uz se na ni tesim! Dekuju :)

    • Odpověď pěkně vypečený blog 2.9.2017 at 19:33

      Milá Peti, tahle slova jsou tou největší pochvalou, děkuji. Jsem ráda, že jste díky bublanině chválena i vy. :-) Přeji i další vydařené pečení a hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Marie Hájková 24.6.2018 at 12:14

    Dnes jsem pekla bublaninu s malinami a byla božská. Moc díky za Vaše recepty ❤️

    • Odpověď pěkně vypečený blog 29.6.2018 at 5:23

      Maruško, děkuji za zpětnou vazbu. Jsem ráda, že i u Vás se bublanina „chytla“. :) Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Terka 3.7.2018 at 19:16

    Prosím, kolik dáváte rybízu, aby nebyla bublanina kyselá?

    • Odpověď pěkně vypečený blog 4.7.2018 at 8:42

      Terko, já ho dávám docela dost, kyselost nám nevadí. Ale určitě dejte aspoň 200g, přpadně můžete rybíz obalit v moučkovém cukru. Hezký den, Lucie.

  • Odpověď Míla 4.7.2018 at 10:01

    Teda nevím, čím to je ale mě se bublanina podle představ nepovedla. Né, že by se nedala jíst, ale těsto bylo řídké, rybíz jsem trochu obalila v moučkovém cukru a klesl až na dno. Na povrchu se tudíž udělala jednolitá vrsta těsta, nezdobného vzledu. Mrzí mě to :-(

  • Odpověď Miki 20.5.2019 at 19:27

    Děkuji moc za recept. Rybíz se mi sice propadl až na dno, ale chuťově výborná bublanina! Dělala jsem na veliký plech a pekla asi tak polovinu času. Řekla bych, že zatím nejlepší recept na bublaninu co jsem kdy vyzkoušela!

    • Odpověď pěkně vypečený blog 22.5.2019 at 18:48

      Děkuji Vám za milá slova, jsem ráda, že jste s receptem na bublaninu spokojená. :) Hezké dny, Lucie.

      • Odpověď Miki 5.6.2019 at 18:55

        Dobrý den Lucko. Tak dneska ji peču zase, v krátké době je to už asi potřetí. Je prostě výborná!

  • Odpověď Vladka 30.6.2019 at 10:36

    Vynikající. ..dekuji moc za výborný recept ?

  • Odpověď Jiří 14.7.2020 at 21:33

    Použil jsem špaldovou hladkou mouku a cukru jen½ hrnku, pekl jsem ji asi 25 min.

  • Zanechte odpověď