Rybízová bublanina

Rybízová bublanina

Po návratu z dovolené jsem zatoužila po bublanině …. s červeným rybízem. Maminka mi doporučila jednu rychlou, kterou dělává s třešněmi, takže moje rybízová variace byla vlastně takovou premiérou. Při pečení jsem zvolila menší formu, proto byla bublanina docela vysoká. Z toho důvodu jsem ji i pekla o trochu déle než běžnou buchtu. Na chuť to každopádně nemělo vůbec žádný vliv. Akorát z estetického hlediska se mi moc nepozdávala, takže jsem dokonce uvažovala, jestli ji neupeču znovu. Nakonec jsem ji ale podruhé nepekla a nafotila vám ji v celé té její „kráse“ :-). Sladkého už jsme totiž měli tento týden víc než dost, protože se u nás slavilo a já dělala narozeninový dort … borůvkový. Brzy ho také nasdílím na blog. :-)

Ingredience (hrnek o objemu 250 ml)

4 vejce pokojové teploty – žloutky a bílky zvlášť
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 lžíce domácího vanilkového cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje (použila jsem řepkový)
1 sáček kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
máslo na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy
čerstvý červený rybíz

Postup (použila jsem formu o průměru 22 cm, pro nižší bublaninu doporučuji větší)

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C a připravím si plech nebo zapékací formu, kterou vymažu máslem a vysypu moukou.
Žloutky vyšlehám s oběma druhy cukru do pěny. Vmíchám mouku, kterou jsem smíchala s práškem do pečiva a solí. Přidám mléko a olej. Nakonec vyšlehám bílky do pevného sněhu a vmíchám je do žloutkové části těsta. Posypu rybízem a peču 45 minut.
Rybízová bublanina
Rybízová bublanina
Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

2 Komentáře
  • Odpověď Bára S. 3.8.2017 at 23:10

    Hmmm to bylo bystré proklikávat tento blog okolo půlnoci… 😀

    • Odpověď pěkně vypečený blog 4.8.2017 at 20:49

      Milá Báro, to muselo být krůté … 😀 😀

    Zanechte odpověď