Po návratu z dovolené jsem zatoužila po bublanině …. s červeným rybízem. Maminka mi doporučila jednu rychlou, kterou dělává s třešněmi, takže moje rybízová variace byla vlastně takovou premiérou. Při pečení jsem zvolila menší formu, proto byla bublanina docela vysoká. Z toho důvodu jsem ji i pekla o trochu déle než běžnou buchtu. Na chuť to každopádně nemělo vůbec žádný vliv. Akorát z estetického hlediska se mi moc nepozdávala, takže jsem dokonce uvažovala, jestli ji neupeču znovu. Nakonec jsem ji ale podruhé nepekla a nafotila vám ji v celé té její „kráse“ :-). Sladkého už jsme totiž měli tento týden víc než dost, protože se u nás slavilo a já dělala narozeninový dort … borůvkový. Brzy ho také nasdílím na blog.
Ingredience (hrnek o objemu 250 ml)
Postup (použila jsem formu o průměru 22 cm, pro nižší bublaninu doporučuji větší)
13 Komentáře
Milá Báro, to muselo být krůté … 😀 😀
Tenhle recept je genialni, povedla se mi podle nej hned na prvni pokus (boruvkovo-malinova). Pritel ji ohodnotil jako nejlepsi bublaninu, jakou kdy jedl Dneska jsem delala ostruzinovou, uz se na ni tesim! Dekuju
Milá Peti, tahle slova jsou tou největší pochvalou, děkuji. Jsem ráda, že jste díky bublanině chválena i vy. Přeji i další vydařené pečení a hezké dny, Lucie.
Dnes jsem pekla bublaninu s malinami a byla božská. Moc díky za Vaše recepty ❤️
Maruško, děkuji za zpětnou vazbu. Jsem ráda, že i u Vás se bublanina „chytla“. Hezké dny, Lucie.
Prosím, kolik dáváte rybízu, aby nebyla bublanina kyselá?
Terko, já ho dávám docela dost, kyselost nám nevadí. Ale určitě dejte aspoň 200g, přpadně můžete rybíz obalit v moučkovém cukru. Hezký den, Lucie.
Teda nevím, čím to je ale mě se bublanina podle představ nepovedla. Né, že by se nedala jíst, ale těsto bylo řídké, rybíz jsem trochu obalila v moučkovém cukru a klesl až na dno. Na povrchu se tudíž udělala jednolitá vrsta těsta, nezdobného vzledu. Mrzí mě to
Děkuji moc za recept. Rybíz se mi sice propadl až na dno, ale chuťově výborná bublanina! Dělala jsem na veliký plech a pekla asi tak polovinu času. Řekla bych, že zatím nejlepší recept na bublaninu co jsem kdy vyzkoušela!
Děkuji Vám za milá slova, jsem ráda, že jste s receptem na bublaninu spokojená. Hezké dny, Lucie.
Dobrý den Lucko. Tak dneska ji peču zase, v krátké době je to už asi potřetí. Je prostě výborná!
Vynikající. ..dekuji moc za výborný recept ?
Použil jsem špaldovou hladkou mouku a cukru jen½ hrnku, pekl jsem ji asi 25 min.