Pesto z medvědího česneku a makadamových ořechů

Pesto z medvědího česneku a makadamových ořechů

Loni nám naše sousedka ukázala krásné místo, kde hojně roste medvědí česnek. Letos jsme na sběr česneku přizvali i naše přátele, kteří byli místem také nadšeni. Kromě košíčků plných čerstvých zelených lístků jsme si ale domů, bohužel, přinesli i několik klíšťat …
A stejně jako minulé jaro, i tentokrát jsem udělala z česneku pesto, které jsem obohatila o mé oblíbené makadamové ořechy. Kromě pesta můžete čerstvé listy česneku použít do polévky, pomazánky a nebo jen tak na chleba. Pokud se chystáte na sběr, doporučuji co nejdříve, ať ho nepropásnete. :-)


Ingredience

2 plné hrsti medvědího česneku
1 hrst makadamových ořechů
pár kapek citronu
1/2 lžičky mořské soli
4 lžíce olivového oleje + na zalití

Postup

Lístky česneku lehce propláchnu ve vodě, osuším a dám do mixéru. Přidám ořechy, sůl, olej a pár kapek citronu. Vše společně rozmixuji (podle chuti můžete přidat ještě sůl). Dám do čisté uzavíratelné sklenice, zaliji trochou oleje a uchovávám v lednici. Pesto v ní vydrží opravdu dlouho. Nám vydrželo přibližně 9 měsíců.

PS: Psal mi kamarád, že pesto bez parmazánu nebo pecorina není pesto. Takže pokud budete chtít mít pesto pravým pestem, přidejte do něj 50 g jednoho ze zmiňovaných sýrů (jemně nastrouhaného). A pokud ho opomenete, stejně jako já … budete mít bylinky v oleji, jak je nazval můj kamarád Štěpán. 😀

 

Pesto z medvědího česneku a makadamových ořechů

Pesto z medvědího česneku a makadamových ořechů

Pesto z medvědího česneku a makadamových ořechů

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď