Pečený čaj – hodně ovoce, v malé skleničce

Pečený čaj

 

Když jsem poprvé slyšela spojení pečení a čaj, netušila jsem, co si pod tím představit. Teď už vím, že je to perfektní záležitost, jak sobě nebo svým blízkým udělat radost ve formě jedlého dárku. A navíc jim dát něco, díky čemu si na vás při každém šálku vzpomenou a co je zaručeně v tomto zimním čase zahřeje. Existuje mnoho variant z jakých druhů ovoce lze čaj připravit a záleží jen na vaší chuti a fantazii, jak bude čaj chutnat. Já jsem použila jako hlavní složku černý rybíz, ten mám moc ráda ….

Ingredience
1300 g směsi černého rybízu, červeného rybízu a angreštu
(přesně jsem to dělala 900 g černého, 200 g červeného a 200 angreštu)
250 g borůvek
200 g ostružin
250 g jablek
800 g cukru krupice
1 citron

Postup
Předehřeju si troubu na 200 °C a připravím vyšší plech. Všechno ovoce důkladně omyji. Do velké mísy dám jablka, které i se slupkou nakrájím na kostičky. K nim přidám všechno ovoce včetně citronu, který oloupu a nakrájím na malé kostičky. Vše zasypu cukrem a promíchám. Rozprostřu na plech a peču 60-70 minut, dokud nemá ovoce konzistenci řidší marmelády.
Hned po upečení plním čisté sklenice, které po důkladném uzavření otáčím dnem vzhůru a nechám přes noc pod ručníkem pomalu stydnout.

Pečený čaj

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

5 Komentáře
  • Odpověď Denisa N. 31.8.2015 at 20:37

    Mám doma momentálně hodně ovoce a tak jsem si říkala, že udělám na pomalu se blížící podzim pečený čaj :) Brouzdala jsem po netu, nevěděla jsem totiž kolik přesně mám dát poměru cukru a ovoce. Když v tom jsem si vzpomněla na „můj“ neoblíbenější blog. Hned jsem na Vaše stránky najela (ani jsem je nemusela nějak vyhledávat, jelikož mám tyhle stránky uloženy v „oblíbené“) a našla tento skvělý recept. Zítra se na to vrhnu, jen jsem viděla Vaše fotky Luci a už se mi začaly sbíhat sliny. Už se těším, až ochutnám :)

    • Odpověď pěkně vypečený blog 1.9.2015 at 11:26

      Zdravím Vás, Deniso :-)
      To jsem ráda, že jste recept našla :-) Taky o pečeném čaji uvažuji, teď v létě jsem ho zatím nedělala a nějaké zásoby se budou hodit. :-)
      Děkuji za sledování a jsem strašně moc ráda, že vám mohu být inspirací. :-) Ať vám čaj chutná a už se těším na nějakou fotečku, třeba na Instagramu. :-) Lucie

      • Odpověď Denisa N. 3.9.2015 at 19:44

        Tak musím říct, že pečený čaj je výborný. Celou dobu co se pekl v troubě jsem nakukovala a jen natahovala jeho skvělou vůni. A když jsem si ho dnes odpoledne vychutnávala, tak jsem si říkala, že by se k tomu hodil nějaký dezert. Takže doufám, že mi zítra vyjde čas a připravila bych podle Vašeho receptu zebra bábovku :-) už se na ni těším. Mockrát Vám děkuji za Vaše recepty :-)

        • Odpověď pěkně vypečený blog 4.9.2015 at 9:36

          Denisko, to je paráda. :-) Jsem ráda, že jste trefila do černého a recept na čaj vám chutná. :-) Zebru vřele doporučuji, všem moc chutná, věřím, že si ji také oblíbíte. Já děkuji vám, za milé komentáře. Ať se vám daří, Lucie.

  • Odpověď Ilustore 14.5.2018 at 13:26

    Super tip na pečený čaj, určitě vyzkouším :-)

  • Napsat komentář: Denisa N. Zrušit