Panna cotta není na mém blogu žádným nováčkem … i tento recept je hodně podobný těm předchozím, ale přece je trochu jiný. Rybízu se nám letos urodilo tak akorát. Černého máme o něco více, ale v naší rodině je minimum lidí, kteří ho mají rádi. Já ho mám ráda moc! Jeden kamarád mi letos říkal, že si každý rok u keře s černým rybízem říká, že ho zkusí, že mu letos konečně přijde na chuť, ale nikdy to nedopadne. 😀 Naši kluci mají taky rádi jen ten červený nebo bílý, a tak jsem pyré do této panna cotty udělala právě z červeného. Díky němu získala panna cotta lehce narůžovělou barvu a příjemnou chuť.
Ingredience
500 ml smetany ke šlehání 33%
1/2 lžičky sušené vanilky
75 g pyré z červeného rybízu
2 vrchovaté lžíce cukru krupice
2 zarovnané lžičky želatiny v prášku + 2 lžíce studené vody
Postup
Želatinu namočím ve studené vodě a nechám ji nabobtnat. V hrnci smíchám smetanu s pyré z červeného rybízu, vanilkou a cukrem. Za stálého míchání přivedu k varu, poté malinko stáhnu příkon tepla, přidám želatinu a opět za stálého míchání vařím ještě 2 minutky, dokud želatina není rozpuštěná. Poté nalévám do připravených sklenic nebo misek. Nechám malinko vychladnout, pak dávám ztuhnout do lednice na dobu minimálně 4 hodin. Podávám chlazené rovnou z lednice a před podáváním ještě zdobím připraveným ovocem.
Pyré z červeného rybízu
150 g červeného rybízu
1 lžíce domácího vanilkového cukru (nebo dle chuti)
Červený rybíz rozmixuji s cukrem a propasíruji přes sítko. Získám 75 g pyré, které použiji k přípravě Panna cotty.
5 Komentáře
Pěkný večer Lucie,
tak jsem se vrátila z dovolené a hned se vrhla na pečení/vaření Babička bude mít narozeniny a přijdou gratulanti, tak jsem jí nachystala tuhle Panna cottu Jednu porci jsem si uzmula pro sebe a je to dobrota, tak snad budou spokojení i návštěvníci
Užívejte si prázdniny
Peťa
Milá Peti, moc Vás zdravím Doufám, že měl dezert úspěch. 😀 U nás má vždycky, je to jistota. Zase jste mě navnadila, asi ji budu muset také udělat. Ať se daří a hezké letní dny, Lucie.
Úspěch to mělo u všech dnešních návštěv A vzhledem k tomu, že babička slaví 80, tak určitě přijdou další návštěvy, takže budu dělat ještě nějakou tu várku 😀
Wow, děkuji za recept. Doporučuju vyzkoušet taky tenhle dezertík – https://youtu.be/T-ldgeKyaWY. Také velmi výborný a hlavně rychlý s mixérem.
Rádo se stalo. Díky za tip, Lucie.