Ořechové cukroví – vykrajované

Ořechové cukroví - vykrajované
Dalším TOP adeptem z kategorie „cukroví“, na kterém byste si mohli pochutnávat letošní Vánoce, je cukroví ořechové – vykrajované … Vykrajovat ho můžete do libovolných tvarů a slepovat vaším oblíbeným krémem nebo třeba jako my, krémem máslovým. Slepovat ho marmeládou se u nás neosvědčilo, krém se k ořechovému cukroví hodí mnohem více.

Ingredience (na 4 velké plechy – použila jsem vykrajovátko hvězdičky, průměr 3,5 cm)

210 g másla
140 g hladké mouky
140 g špaldové mouky (Babiččina volba – špaldová hladká)
100 g vlašských ořechů
70 cukru moučka
2 žloutky

Na krém

240 g povoleného másla
50 g cukru moučka
pár kapek vanilkového extraktu nebo tuzemáku (dle chuti)
1 plná lžíce hoblinek kvalitní čokolády

mouka na podsypání

Postup

Ze všech ingrediencí vypracuji hladké těsto, která dám minimálně na půl hodiny odpočinout do lednice (klidně ho nechejte v lednici i přes noc).
Elektrickou horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C. Plechy vyložím pečicím papírem. Pracovní plochu lehce posypu moukou a rozválím těsto. Vykrajuji libovolné tvary, které pak peču 8-10 minut.
Ořechové cukroví - vykrajované
Ořechové cukroví - vykrajované
Ořechové cukroví - vykrajované
Ořechové cukroví - vykrajované
Ořechové cukroví - vykrajované
Ořechové cukroví - vykrajované
Ořechové cukroví - vykrajované
Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

13 Komentáře
  • Odpověď LucieP 25.11.2017 at 14:20

    Tenhle recept vypadá moc dobrě. Letos ho vyzkouším. Necháváte všechno cukroví uležet? Máte ještě nějaké tipy na náplň? Děkuji :)

    • Odpověď pěkně vypečený blog 25.11.2017 at 17:14

      Milá Luci, tohle ořechové stojí určitě za vyzkoušení. Cukroví není třeba nechat uležet. Náplně většinou děláváme z máslového krému v různých obměnách, a pak taky marmelády a čokoládovou ganache. Přeji vydařené pečení a hezké dny, Lucie.

      • Odpověď LucieP 26.11.2017 at 20:04

        Ještě dotaz, vydrží mi toto cukroví do vánoc když ho upeču teď? Promazávat ho budu samozřejmě později. díky moc za vaše recepty.

        • Odpověď pěkně vypečený blog 26.11.2017 at 21:08

          Luci, my už doma pečeme, takže vydrží. :-) To nemusíte mít strach, hlavně ať je někde v chladu a jak píšete, promazávat později. Ať se daří a chutná. :-) Lucie

  • Odpověď Sim. 26.11.2017 at 10:01

    Dobrý den, správný čas pro nápady na vánoční pečivo. Díky. Dá se toto těsto použít na košičky? Obvykle dělám jako základ linecké, ale letos bych ráda ořechové. Moc děkuji za odpověď.

    • Odpověď pěkně vypečený blog 26.11.2017 at 19:57

      Dobrý večer, tohle těsto se dá použít i na košíčky. Přeji vydařené pečení a hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Sim. 26.11.2017 at 23:32

    Velmi Vám děkuji za odpověď. Těším se na další dobroty. Máte krásné fotky. Ať se Vám vše daří. Sim.

  • Odpověď Jitka 2.12.2017 at 11:13

    Dobrý den, mám dotaz, když vykrajuji např.perníčky ty mi tvar nezmění,linecké i jiné vykrajované cukroví ano,kde mohu dělat chybu? Děkuji holky….

    • Odpověď pěkně vypečený blog 2.12.2017 at 12:02

      Milá Jitko, pokud děláte vše podle receptů – včetně správné teploty v troubě, tak mě napadá jen kvalita surovin (hlavně másla). Jinak vážně netuším, kde by mohla být chyba. Přeji ať se pečení daří dle představ. Mějte hezké adventní dny, Lucie.

  • Odpověď Radka 4.12.2017 at 0:09

    Dekuji za recept. Orechove cukrovi je nejlepsi a urcite letos vyzkousim tvuj recept. Co se tyka meho typu, tak jednoznacne tento recept – http://blog.decodoma.cz/orechy-s-tremi-naplnemi/ Pri lonskych vanocich se stal hitem mezi rodinou 😉

    • Odpověď pěkně vypečený blog 5.12.2017 at 9:57

      Milá Radko, děkuji za inspiraci. :-) Ořechy u nás taky děláváme, ale maminka má trochu jiný recept. Přeji vydařené pečení a hezké adventní dny. Lucie

  • Odpověď Eva 9.12.2017 at 16:48

    Chtěla jsem Vám moc poděkovat za neskutečně výborné cukrovíčko :-)
    Určitě zařazuji do rodinných receptíků.
    Krásné voňavé Vánoce
    Eva

    • Odpověď pěkně vypečený blog 10.12.2017 at 13:53

      Milá Evi, moc děkuji za komentář. Jsem ráda, že jste s receptem spokojená. :) Přeji Vám krásné adventní dny, Lucie.

    Zanechte odpověď