Melounová tříšť

Melounová tříšť

K létu neodmyslitelně patří meloun, mám ho velmi ráda a vlastně ve svém okolí neznám nikoho, kdo by vodní meloun rád neměl. Vždy se v obchodě snažím vybrat takový, který bude dostatečně zralý a bude krásně vonět. Přiznám se, že mi ťukání do melounů o snahu slyšet dunivý zvuk, který mi teoreticky zajistí jeho skvělou chuť, ne vždy po rozkrojení nabídne onu vytouženou barvu a vůni. Tentokrát jsem však nevybírala já … Když jsme se vraceli z 3 denního výletu, čekal na nás doma krásný meloun, kterým nám chtěl dědeček udělat radost. Trefil se! Byl výborný, voňavý, možná skoro takový, jaké pěstoval s rodiči v Bulharsku ….

 

Ingredience
750 g vodního melounu (vypeckovaného a nakrájeného na kostky)
2 limetky
několik lístků máty

 

Postup

Meloun vložím do krabičky a nechám nejlépe do druhého dne dobře zamrazit. Poté ho vložím do mixéru s nástavcem na tříšť. Tříšť postupně zakapu šťávou z jedné limetky a plním skleničky (5ks) o objemu 1,5 dl. Do skleniček přidám mátu, množství dle chuti. Ozdobím limetkou a nakrájeným melounem.

 

Melounová tříšť

 

Melounová tříšť

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

2 Komentáře
  • Odpověď Petra 1.8.2015 at 14:47

    Ta osa na prvni fotce!! hahaha

    • Odpověď pěkně vypečený blog 2.8.2015 at 7:46

      Ta je úžasná 😀

    Zanechte odpověď