Mandlovo-švestková buchta

Mandlovo-švestková buchta

Tuhle buchtu sdílím prakticky za pět minut dvanáct. Na některé odrůdy švestek ještě natrefit můžeme, ale kdybychom už náhodou nenatrefili, nemusíme zoufat. Buchtu si v takovém případě upečte ze zamražených zásob a chutnat bude stejně dobře.
Tímto receptem zakončuji letní sezonu a už se pomalu poohlížím po podzimních receptech … určitě nebudou chybět koláče s jablky, něco kynutého, a brzy (a ono to opravdu rychle uteče) se začne blog plnit vánočními recepty. :-) Už se na ně docela těším …


Ingredience (forma o průměru 21 cm)

110 g hladké mouky
120 g mandlové mouky
60 g másla- rozpuštěného
80 g třtinového cukru
1 plná lžíce domácího vanilkového cukru
3/4 hrnku mléka (použila jsem hrneček o objemu 250 ml)
2 zarovnané lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
čerstvé nebo mražené švestky – rozpůlené a vypeckované
plátky mandliček na posypání
máslo na vymazání a hladká mouka na vysypání formy

Postup

Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C, formu vymažu máslem a vysypu moukou.
V míse smíchám oba druhy mouky, oba druhy cukru, prášek do pečiva a sůl. Přidám mléko, promíchám a nakonec vmíchám máslo. Těsto dám do formy a pokladu jej švestkami. Nakonec posypu plátky mandliček a peču přibližně 45-50 minut. Po 30ti minutách jsem buchtu přikryla alobalem, aby se nespálila. Doporučuji zohlednit zkušenosti s vlastní troubou a upravit si tak dobu pečení podle sebe.
Mandlovo-švestková buchta
Mandlovo-švestková buchta
Mandlovo-švestková buchta
Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

3 Komentáře
  • Odpověď Klára 30.9.2017 at 14:33

    Vypadá báječně! Pro jistotu se však zeptám: opravdu v něm nejsou vejce?

    • Odpověď pěkně vypečený blog 1.10.2017 at 10:50

      Milá Kláro, v buchtě opravdu žádná vejce nejsou. :) Hezké dny, Lucie.

  • Odpověď Radka 23.7.2021 at 14:27

    Jeden z nejlepších koláčů, děkuji za recept.

  • Zanechte odpověď