Tuhle buchtu sdílím prakticky za pět minut dvanáct. Na některé odrůdy švestek ještě natrefit můžeme, ale kdybychom už náhodou nenatrefili, nemusíme zoufat. Buchtu si v takovém případě upečte ze zamražených zásob a chutnat bude stejně dobře.
Tímto receptem zakončuji letní sezonu a už se pomalu poohlížím po podzimních receptech … určitě nebudou chybět koláče s jablky, něco kynutého, a brzy (a ono to opravdu rychle uteče) se začne blog plnit vánočními recepty. Už se na ně docela těším …
Ingredience (forma o průměru 21 cm)
110 g hladké mouky
120 g mandlové mouky
60 g másla- rozpuštěného
80 g třtinového cukru
1 plná lžíce domácího vanilkového cukru
3/4 hrnku mléka (použila jsem hrneček o objemu 250 ml)
2 zarovnané lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
čerstvé nebo mražené švestky – rozpůlené a vypeckované
plátky mandliček na posypání
máslo na vymazání a hladká mouka na vysypání formy
Postup
Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C, formu vymažu máslem a vysypu moukou.
V míse smíchám oba druhy mouky, oba druhy cukru, prášek do pečiva a sůl. Přidám mléko, promíchám a nakonec vmíchám máslo. Těsto dám do formy a pokladu jej švestkami. Nakonec posypu plátky mandliček a peču přibližně 45-50 minut. Po 30ti minutách jsem buchtu přikryla alobalem, aby se nespálila. Doporučuji zohlednit zkušenosti s vlastní troubou a upravit si tak dobu pečení podle sebe.
3 Komentáře
Vypadá báječně! Pro jistotu se však zeptám: opravdu v něm nejsou vejce?
Milá Kláro, v buchtě opravdu žádná vejce nejsou. Hezké dny, Lucie.
Jeden z nejlepších koláčů, děkuji za recept.