Mandlové sušenky (bez lepku)

Mandlové sušenky

Moje chutě na sladké… to je jedno velké téma! Od září loňského roku si nemůžu dát, co bych chtěla. A tak jsem se začala soustředit na to, co si dát můžu, co mi nebude ubližovat a čím zároveň uspokojím své chutě. Sice už nepotřebuji přeslazené zákusky a dorty, ale dát si občas něco dobrého, toho bych se vzdala jen nerada. Když si upeču sušenky, jsem spokojená. :) A tyhle jsou vážně výborné. Budete na ně chodit, dokud všechny nezmizí z talíře. Jsou hotové během chvilky a je jich z jedné dávky dost na to, abyste se mohli i rozdělit. :)

Ingredience (na 2,5 velkého plechu, přibližně 35 ks)

100 g mandlové mouky
80 g rýžové mouky
40 g pohankové mouky
žloutek
30 g třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva bez lepku
1/2 lžičky vanilkového extraktu
55 g Alsanu
4 polévkové lžíce sirupu
3 polévkové lžíce rýžového mléka
špetka soli
oloupané mandle na ozdobu

Postup

Připravím si 3 velké plechy, které vyložím pečicím papírem. Troubu předehřeji na 170 °C.
Všechny ingredience smíchám a vypracuji hladké těsto. Z těsta tvořím malé kuličky zhruba o velikosti vlašského oříšku. Kuličky pokládám na plech a na každou z nich ještě lehce přitlačím mandli. Peču 12-13 minut.

Mandlové sušenky

Mandlové sušenky

Mandlové sušenky

 

 

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

2 Komentáře
  • Odpověď Iveta 15.10.2020 at 7:02

    Dobrý den, to vypadá přímo skvěle! Jsem takový kuchařský antitalent, tak mám 2 dotazy

    1. když bych chtěla jenom jeden plech sušenek kolik čeho byste prosím dala?
    2. ty mouky jsou všechny HLADKÉ?

    Budu vděčná za radu!

    • Odpověď pěkně vypečený blog 15.10.2020 at 19:19

      Dobrý den, Ivet, na jeden plech bych použila poloviční dávku a udělala je malinko větší. :)
      Asi takto:

      50 g mandlové mouky
      40 g rýžové mouky
      20 g pohankové mouky
      žloutek
      15 g třtinového cukru
      1/2 lžičky prášku do pečiva bez lepku
      pár kapek vanilkového extraktu
      25 g Alsanu
      2 polévkové lžíce sirupu
      1,5 polévkové lžíce rýžového mléka
      špetka soli
      oloupané mandle na ozdobu

      Pokud by se těsto lepilo, přisypejte malinko rýžové nebo pohankové mouky. Mouky jsou hladké. Kdyby cokoliv, tak napište. Věřím, že se povedou a budou chutnat. Klidné dny a hlavně zdraví, Lucie.

    Zanechte odpověď