Kakaové ořechy z formiček

Kakaové ořechy z formiček
Poslední dny si připadám jako tryskomyš! Spustili jsme krámek, takže jsem se od pečení během dne kvapem přesunula k balení a vypisování faktur. Počítám s tím, že bude chviličku trvat, než se vše zaběhne a aspoň trochu uklidní. Ale ono i to večerní (až noční) pečení má něco do sebe.
Tenhle recept na kakaové ořechy (bez ořechů :-D) mám také od maminky. Ta má tento druh cukroví, kdy se těstem plní formičky, moc ráda … a já se jí nediví. Formičky se plní snadno a rychle. S těstem se dobře pracuje a ve výsledku je cukroví chutné a pěkné i na pohled. Podobných variant a receptů na plněné ořechy najdete mnoho, ale co takhle zkusit ty naše. :)

Ingredience (na dva velké plechy plné formiček)

240 g másla
360 g hladké mouky
200 g cukru moučka
2 žloutky
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžíce kakaa

Na krém

240 g povoleného másla
50 g cukru moučka
tuzemák dle chuti – do krému můžete také přidat nastrouhanou čokoládu, ořechy, kávu …
+ rozpuštěná čokoláda – nemusí být

Postup

Ze všech ingrediencí vypracuji těsto, kterým plním formičky. Formičky plním tenkou vrstvou těsta, protože v troubě těsto trochu nabude.Horkovzdušnou troubu předehřeji na 170 °C a připravím si dva plechy. Skořápky peču 13 minut. Jakmile jsou upečeny a vystydnou, plním je krémem, který jsem připravila vyšleháním másla, cukru a kapkou tuzemáku. Skořápky plním krémem a spojuji.  Špičky pak namáčím do rozpuštěné čokolády, pokládám na pečicí papír a nechávám zatuhnout.

Kakaové ořechy z formiček
Kakaové ořechy z formiček
Kakaové ořechy z formiček
Kakaové ořechy z formiček
Kakaové ořechy z formiček
Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

6 Komentáře
  • Odpověď Jana T 15.12.2018 at 7:38

    Moc děkuju za tenhle recept! Vždycky jsem se do oříšků chtěla pustit, ale každý rok jsem to odložila. Letos konečně přišla jejich chvíle a fakt se moc povedly!

    • Odpověď pěkně vypečený blog 15.12.2018 at 13:29

      Milá Jani, jsem ráda, že jste s receptem spokojená. :) Klidný advent, Lucie.

  • Odpověď Petra 2.12.2019 at 17:35

    Milá Lucie, každý rok peču podle Vás cukroví a vždy se povede a všem chutná. Jen bojuji s čokolàdovou polévou. Buď mi moc teče nebo je hustá a výsledek není podle mých představ. Máte svůj osvědčený recept či fīgl jak na to? Moc děkuji a přeji krásný advent. PETRA

    • Odpověď pěkně vypečený blog 4.12.2019 at 17:42

      Dobrý den, Peti, čokoládová poleva se mi nejvíce osvědčila z kvalitnější mléčné čokolády (kolem 37% kakaa) a kvalitního másla. Občas do polevy ještě přidám kousek vysokoprocentní hořké. Míchám, hlídám, buď přidám malinko másla nebo ještě trochu čokolády. Je to spíš takový „recept“ od oka, tak se obávám, že Vám moje rada moc nepomůže. Za to se omlouvám. Přeji Vám klidný adventní čas a vydařené pečení, Lucie.

  • Odpověď Kateřina Zbořilová 13.12.2019 at 11:16

    Dobrý den, musi se nechat testo odležet v lednici pres noc? Děkuji ?

    • Odpověď pěkně vypečený blog 13.12.2019 at 13:39

      Dobrý den, máme vyzkoušenou variantu odležení do druhého dne, ale i pečení hned po přípravě těsta. Vždycky se povedly. Přeji vydařené pečení a klidné adventní dny, Lucie.

    Napsat komentář: Petra Zrušit