Letos se nám urodilo jahod požehnaně, bohužel si toho všimli i slimáci. Snažím se být rychlejší než oni, proto z jahod tuhle sezónu nepeču jen koláče a buchty, ale udělala jsem i sorbet nebo kynuté knedlíky z dětské krupičky, jak je dělávala má prababička … Ale o těch až někdy příště.
Limonádu je možné připravit i z měkčích jahod, kterých máte přebytek nebo se kterými už nemáte žádný jiný záměr. Letos jsem ji dělala počtvrté a určitě ne naposled, vypije se okamžitě. Je nejen osvěžující, ale také plná vitamínů a děti jistojistě nalákáte i na její krásně výraznou barvu. Osladila jsem ji opět svým oblíbeným agáve sirupem, který můžete nahradit dle chuti třeba medem nebo třtinovým cukrem.
Ingredience
400 g očištěných jahod
1 citron
6 lžic agáve sirupu
500 ml vody
máta
led
plátky jahod
Postup
Do mixéru dám jahody, 250 ml vody a agáve sirup. Vše společně rozmixuji a poté přes sítko přeliji do džbánku nebo velké sklenice. V mixéru pak ještě rozmixuji oloupaný a nakrájený citron s dalšími 250 ml vody. Také přeliji přes sítko k jahodám a vše společně zamíchám. Do sklenic pak dávám trochu ledu, lístky máty a jahody na plátky.
Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!