Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Letos se nám urodilo jahod požehnaně, bohužel si toho všimli i slimáci. Snažím se být rychlejší než oni, proto z jahod tuhle sezónu nepeču jen koláče a buchty, ale udělala jsem i sorbet nebo kynuté knedlíky z dětské krupičky, jak je dělávala má prababička … Ale o těch až někdy příště. :-)

Limonádu je možné připravit i z měkčích jahod, kterých máte přebytek nebo se kterými už nemáte žádný jiný záměr. Letos jsem ji dělala počtvrté a určitě ne naposled, vypije se okamžitě. Je nejen osvěžující, ale také plná vitamínů a děti jistojistě nalákáte i na její krásně výraznou barvu. Osladila jsem ji opět svým oblíbeným agáve sirupem, který můžete nahradit dle chuti třeba medem nebo třtinovým cukrem.

 

Ingredience
400 g očištěných jahod
1 citron
6 lžic agáve sirupu
500 ml vody
máta
led
plátky jahod

 

Postup
Do mixéru dám jahody, 250 ml vody a agáve sirup. Vše společně rozmixuji a poté přes sítko přeliji do džbánku nebo velké sklenice. V mixéru pak ještě rozmixuji oloupaný a nakrájený citron s dalšími 250 ml vody. Také přeliji přes sítko k jahodám a vše společně zamíchám. Do sklenic pak dávám trochu ledu, lístky máty a jahody na plátky.

 

Jahodová limonáda
Jahodová limonáda
Jahodová limonád
Jahodová limonáda
Jahodová limonáda (web)1
Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď