Hruška s čokoládou

Hrušky s čokoládou

Nedávno jsem na blog dávala recept na mandlový dezert s hruškami. A tento nový příspěvek s ním tak trochu souvisí. Při přípravě již zmiňovaného dezertu jsem povařila hrušek více, chtěla jsem je dětem jen tak nakrájet do jogurtu. Ale jelikož náš starší syn miluje čokoládu v jakémkoli provedení, musela jsem jednu hrušku obětovat. Jeho oči, byly při polévání hrušky čokoládou tak natěšené …

 

Ingredience

4 středně velké hrušky

1,5 litru vody

100 g cukru

1 kus celé skořice

5 kuliček nového koření

1 kus badyánu

šťáva z jednoho citronu

 

Poleva

100 g kvalitní čokolády ( použila jsem s 85% kakaa)

50 g másla

50 ml smetany ke šlehání 31%

hrst lehce nasekaných vlašských ořechů (nebo ořechů, které máte rádi)

 

Postup

Hrušky umyji, oloupu a rovně jim seříznu spodní část tak, aby pak na talířku hezky stály. Vložím je do hrnce s vodou, do které přidám citronovou šťávu, cukr a koření. Přivedu k varu, snížím příkon tepla a nechám ještě 10 minut vařit. Hrušky mezitím změknou, ale nesmí se rozvařit. Poté je vyndám na papírovou utěrku a nechám okapat.

Do menšího hrnce nalámu čokoládu, přidám máslo a společně nechám ve vodní lázni rozpustit. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, vmíchám smetanu.

Hrušku postavenou na talířku polévám čokoládou a posypu ořechy.

Hruška s čokoládou

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď