Nedávno jsem na blog dávala recept na mandlový dezert s hruškami. A tento nový příspěvek s ním tak trochu souvisí. Při přípravě již zmiňovaného dezertu jsem povařila hrušek více, chtěla jsem je dětem jen tak nakrájet do jogurtu. Ale jelikož náš starší syn miluje čokoládu v jakémkoli provedení, musela jsem jednu hrušku obětovat. Jeho oči, byly při polévání hrušky čokoládou tak natěšené …
Ingredience
4 středně velké hrušky
1,5 litru vody
100 g cukru
1 kus celé skořice
5 kuliček nového koření
1 kus badyánu
šťáva z jednoho citronu
Poleva
100 g kvalitní čokolády ( použila jsem s 85% kakaa)
50 g másla
50 ml smetany ke šlehání 31%
hrst lehce nasekaných vlašských ořechů (nebo ořechů, které máte rádi)
Postup
Hrušky umyji, oloupu a rovně jim seříznu spodní část tak, aby pak na talířku hezky stály. Vložím je do hrnce s vodou, do které přidám citronovou šťávu, cukr a koření. Přivedu k varu, snížím příkon tepla a nechám ještě 10 minut vařit. Hrušky mezitím změknou, ale nesmí se rozvařit. Poté je vyndám na papírovou utěrku a nechám okapat.
Do menšího hrnce nalámu čokoládu, přidám máslo a společně nechám ve vodní lázni rozpustit. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, vmíchám smetanu.
Hrušku postavenou na talířku polévám čokoládou a posypu ořechy.
Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!