Crumble s jablky

Crumble s jablky

Ještě než začnu dávat na blog recepty na vánoční cukroví, podělím se s vámi o recept na oblíbený crumble, který je ideálním dezertem nebo sladkou svačinkou v tomto období. Receptů s jablky není nikdy dost a podle vašich zpráv i ohlasů na recepty s jablky, které už na blogu najdete, jim teď dáváte přednost mnohem více než během celého roku. :) Snad si zařadíte i tento a dáte mi za pravdu, že je krásně voňavý a vynikající.

Ingredience (zapékací forma o průměru 24 cm)

110 g špaldové mouky
20 g mandlové mouky
40 g ovesných vloček (rozmixovaných)
80 g chlazeného másla
2 lžíce domácího vanilkového cukru

kousek másla na vymazání formy

Na náplň

650 g jablek (oloupaných a nakrájených na malé kostky)
2 lžíce domácího vanilkového cukru
lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky mleté skořice
hrst vlašských ořechů a mandlí (lehce nasekaných)

Postup

Troubu předehřeji na 170 °C a zapékací formu vymažu máslem. Ze špaldové mouky, mandlové mouky, ovesných vloček, chlazeného másla a cukru vytvořím ručně drobenku (posypku). Drobenku pak promísím s ořechy a mandlemi. Jablka smíchám s citronovou šťávou, skořicí a domácím vanilkovým cukrem. Dám je do připravené formy a rovnoměrně zasypu drobenkou. Peču přibližně 35 minut. Crumble podávám ještě teplý.

Crumble s jablky
Crumble s jablky
Crumble s jablky
Crumble s jablky
Crumble s jablky
Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď