Crostini – oblíbený italský předkrm

Crostini

 

Abych vás nezásobovala jen sladkým pokušením (i když maličko sladké chuti se v tomto delikátním italském předkrmu taky najde), připravila jsem dnes něco trochu jiného. Protože mám ráda italské pečivo, upekla jsem ciabattu, kterou jsem použila jako základ tohoto předkrmu. Crostini nejsou náročné na čas ani na přípravu. A když se spojí chuť pečiva, sýru, hrušky, medu a oříšků je to něco naprosto dokonalého. I když jsou v Itálii tyto zapečené chlebíčky servírovány jako předkrm, který má mnoho různých podob, můžete si je připravit i k jakékoliv jiné příležitosti. Můžu potvrdit, že jsou tak dobré, že jsme si je dnes s mým muzikantem nestihli ani naservírovat na talíř a hned po focení jsme je snědli jen tak … rovnou z plechu.

Ingredience

2 hrušky
200 g Gorgonzoly
100 g pekanových ořechů
med dle chuti

 

Na ciabattu

350 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
500 g hladké mouky
2 lžíce soli
1 lžička cukru krupice
1 lžička sušeného droždí

 

Postup

Recept na ciabattu jsem našla v časopise Apetit, těsto jsem jednoduše připravila v domácí pekárně. Všechny ingredience vložím do pekárny v uvedeném pořadí a spustím program TĚSTO. Mezitím si připravím plech s pečícím papírem a troubu předehřeji na 190 °C. Jakmile těsto vykyne, vytvaruji ho do tvaru větší veky (tato dávka těsta mi vyšla na 2 ciabatty). Takto připravené ciabatty peču 30 minut.

Po upečení a vychladnutí nakrájím ciabattu a vyskládám na plech vyložený pečícím papírem. Na každý plátek položím kousek Gorgonzoly a v předehřáté troubě na 170°C zapékám 5 minut. Poté vyndám a na každý krajíček ciabatty položím plátek hrušky, na něj opět kousek Gorgonzoly a nahrubo nasekané pekanové ořechy. Dám zapéct na dalších 10 minut a po vytažení z trouby pokapu medem.

Crostini

 

Crostini

 

Crostini

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

Zatím nikdo nevložil komentář, buďte první!

Zanechte odpověď