Tento oblíbený britský dezert můžete připravovat z různých druhů ovoce. Navíc je velmi snadný a rychlý na přípravu. Já jsem ho tentokrát připravila z ovoce z naší zahrady. V létě jsme ho s mým muzikantem společně sbírali, ikdyž on ho více dával do pusy než do košíku. To ale vůbec nevadilo, protože jsme ho loni sklidili větší množství a tak mimo jiné došlo i na mražení. Díky němu můžu crumble připravovat z domácích zásob i teď v lednu.
Drobenka
100g másla
120g ovesných vloček (lehce rozmixovaných)
100g hladké mouky
130g třtinového cukru
1/2 lžičky skořice
Náplň
200g malin
200g ostružin
250g červeného rybízu
250g borůvek
2 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
Postup
Předehřeju troubu na 180 °C. Z rozpuštěného másla, vloček, mouky, cukru a skořice vytvořím drobenku. Cukr a vanilkový cukr smíchám s ovocem. Kterým pak do 2/3 naplním mističky, velkou zapékací či vyšší koláčovou formu. Ovoce posypu vrstvou připravené drobenky. Peču 35 minut a servíruji ještě teplé.
1 komentář
[…] napříkad boží borůvkový crumble, vynikající zdravý dort – na ten už borůvky nezbyly, bo jsme je sežrali v […]