Jablečné kroužky – zkusil jednou a chce pořád

Jablečné kroužky

 

Naše rodina má ráda jablka v různých podobách a jelikož nám na zahradě mladé jablůňky urodily pouze pár kusů, které spočítáme na prstech jedné ruky, uskladnili jsme si tedy ve sklepě jablka z nedalekých sadů.
Máme je tak i v zimě čerstvé a hned po ruce, ale ten nejdůležitější důvod je, že můj muzikant zbožňuje štrúdl. Říkala jsem si, že ho překvapím něčím novým a hledala nějakou chuťovku v receptech. Tuto pochoutku jsem si zařadila do kolonky snadné, ale zároveň vynikající! Když jsem kroužky doma smažila poprvé, můj muzikant nenápadně ujídal a nemohl přestat …V zimním období jsou skvělé jen tak k čaji nebo vínu. Máme je rádi ještě horké.

Ingredience
4-5 středních jablek
150 g hladké mouky
100 ml bílého vína
1 vejce (žloutek a bílek zvlášť)
1/4 lžičky jedlé sody
50 ml vody
sůl
olej na smažení
vanilkový cukr, moučkový cukr a skořice na obalení

 

Postup
Jablka oloupu, nakrájím na 1 cm široké plátky a nejlépe vykrajovátkem zbavím jadřinců.
Mouku smícháme se sodou, přidám víno, žloutek, špetku soli a vodu. Vyšlehám bílek, který smíchám s připraveným těstíčkem.
Jablka obaluji v těstíčku a smažím ve větší vrstvě oleje, zhruba 3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou. Ještě teplé obaluji ve vanilkovém a moučkovém cukru, které jsem smíchala se skořicí. Kroužky chutnají skvěle ještě teplé.

Jablečné kroužky

 

Jablečné kroužky

 

Jablečné kroužky

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Mohlo by se Vám líbit

2 Komentáře
  • Odpověď Martina 27.11.2016 at 11:21

    Tyto jablečné kroužky jsem zkoušela udělat včera a musím říct, že se náramně povedly a všichni se doma olizovali až za ušima! 😀 Skvělá inspirace, děkuji moc :)

    • Odpověď pěkně vypečený blog 27.11.2016 at 13:28

      Milá Martino, to ráda slyším. :-) Je to lahůdka, obzvlášť v tomhle období. My je máme na podzim a v zimě nejarději. :-) Přeji hezké dny, Lucie.

    Zanechte odpověď